Sobre The Money Glory

Hola, sóc en Joan Anglada, l’autor d’aquesta pàgina titulada amb l’estrany nom de The Money Glory. Inicialment, un blog sobre economia en general.

Aquest experiment va néixer l’any 2007, mentre estudiava el primer nivell del CFA, un programa que acredita als professionals per exercir d’analista i gestor d’inversions. Malgrat no em vaig treure aquest títol – no, ni tinc el CFA, ni l’EFPA, ni cap més acrònim de l’estil -, la pàgina s’ha mantingut i evolucionat fins el que pots veure ara.

He convertit The Money Glory en un lloc de divulgació de temes financers, sobretot de borsa. A més de ser una finestra a la gestió de la meva cartera (anomenada Valkyria, un altre nom exòtic, per no perdre el costum).

Vull explicar coses. I penso que aquest és el millor lloc on fer-ho.

Sobre mi…

Em vaig llicenciar en Ciències Econòmiques l’any 2005 i vaig començar la meva carrera professional a Caixa Manlleu; una petita entitat comarcal que després es va dir Unnim i després va ser del BBVA.

Amb l’objectiu de viure alguna aventura, ja que m’havia saltat l’Erasmus, vaig sol·licitar una beca per treballar una temporada a Bèlgica. Allà, amb el títol d’analista de marketing, perseguia autobusos i entrava a botigues del H&M per qualificar-les. Va ser quan vaig descobrir el fascinant món del “Mistery Shopping”.

A la tornada, vaig estrenar The Money Glory. Estudiava el CFA i ho combinava amb la meva primera feina en l’àmbit dels fons d’inversió. Em van contractar a Invercaixa, la gestora de fons d’inversió de la Caixa. Una altra empresa que s’ha renovat i ara es diu Caixa Asset Management.

Després de cinc anys de revisar la comptabilitat dels fons, enrabiades, estrés i més d’un escupit d’algun preferentista emprenyat, vaig iniciar una mini-carrera en el fascinant món del periodisme. Vaig reviure la època universitària, estudiant un postgrau a la Universitat Pompeu Fabra, seguit immediatament d’un treball de becari precari al prestigiós diari “La Vanguardia”.

L’experiència va ser tan poc gratificant que vaig decidir tornar al fascinant món de la borsa. El que mai he abandonat. Actualment analitzo petites empreses que cotitzen al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). I, com veieu, segueixo escrivint.

 

Joan Anglada Salarichinfo@themoneyglory.com

This post is also available in: Castellà

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.