Butlletí de Situacions Especials – Trinity Industries recompra un bon paquet d’accions

Bulleti Situacions Especials

Durant la setmana del 3 al 7 de gener de 2022 van comunicar-se molts canvis d’operacions en marxa. Així com també disminucions i increments d’inversions majoritàries. Però les novetats en el camp de les situacions especials van ser discretes. Es va notar la ressaca nadalenca i l’inici de l’any 2022.

Durant la primer setmana de gener, ValueAct va disminuir la seva participació a Trinity Industries (TRN). A través del comunicat d’aquest inversor vam descobrir la reorganització de la companyia del sector ferroviari.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Els ingressos de Trinity Industries (TRN) provenen de tres segments principals: el lloguer de vagons de tren, productes ferroviaris i altres activitats. Actualment capitalitza 3.000 milions de dòlars i, fins el 31 de desembre de 2021, també venia components per a la construcció d’autopistes a través de Trinity Highway Products.

A finals d’any, la companyia va vendre Trinity Highway Products al fons Monomoy Capital Partners per 375 milions de dòlars. Gràcies a l’entrada d’efectiu, Trinity va acordar la recompra de 12 milions d’accions a ValueAct i JPM. El preu de cost mitjà d’aquesta operació va ser de 31,25 dòlars. Actualment, Trinity cotitza a 31,17 dòlars per acció.

Altres empreses del sector ferroviari com LB Foster també han aprofitat els últims exercicis per a la reorganització de la seva estructura. En aquest últim cas, amb la venta dels seus interessos en el sector petrolífer. En cada cas, s’ha de revisar les fortaleses del model de negoci i si la recompra d’accions s’ha realitzat amb encert. En el cas de LB Foster, la reorganització no ha incentivat cap canvi en la cotització. Veurem el que passa amb Trinity.

Altres situacions financeres

THE CAPRI FAMILY FOUNDATION – OPTIBASE (OBAS). El 3 de gener The Capri Family Foundation va informar del fracàs de la seva tender offer per a les accions de Optibase. Tot i comptar de sortida amb una participació majoritària, no va assolir el mínim requerit. L’inversor està estudiant l’augment del preu. Tot i que la operació és atractiva, la naturalesa de la companyia és molt complicada: Optibase és una entitat que opera amb renta fixa de Suïssa, Alemanya i els Estats Units. La seu de l’empresa és a Israel i cotitza a la borsa de Nova York. Per altra banda, The Capri Family Foundation és una societat constituïda a Panamà.

PRIAM CAPITAL (HOWARD FEINGLASS) – USCB FINANCIAL HOLDINGS (USCB). Howard Feinglass va informar d’una participació d’un 22,5% del U.S. Century Bank, a través de diferents de la societat Priam Capital. Aquesta participació és el fruit de la conversió d’accions per a la sortida a borsa de l’entitat. USCB es va incorporar a la borsa el mes de juliol de 2021. Fins aleshores, es tractava d’un banc privat i Howard Feinglass era, i segueix sent, un membre del consell d’administració. Mentre que les sortides a borsa convencionals són una font de beneficis pels insiders, aquestes conversions bancàries són un indret interessant per trobar empreses ben gestionades a preus raonables.

TRIAN FUND MANAGEMENT – JANUS HENDERSON GROUP (JHG). El fons de Nelson Peltz, Trian Fund, va publicar un amendment, informant de l’augment de la seva participació a Janus Henderson. Aquest històric activista vol seguir de prop la gestió de Janus, amb l’elecció de diferents membres del consell d’administració. Janus Henderson és una companyia de gestió d’actius financers.

Actualitzacions de situacions financeres anteriors:

El 29 de desembre de 2021 Mercury Systems va aprovar un pla de distribució de drets de compra preferent (poison pill). La companyia va activar aquesta defensa poc després que el fons activista Jana Partners anunciés una participació d’un 6,6% en el capital de la companyia. El primer moviment el vam explicar en el butlletí de situacions especials número 5.

Per a seguir la resta d’operacions comentades fins ara, trobareu una taula resum a la pàgina “Resum de Situacions Especials”.

 

© The Money Glory. Tots els drets reservats. La informació, dades, anàlisis i opinions presentades en aquest document no constitueixen cap tipus d’assessorament financer, ni assessorament específic a cap inversor de forma personal. No representen una oferta de compra o venda d’accions, derivats financers, renta fixa o qualsevol altre tipus de producte financer. Tampoc es garanteix que la informació publicada sigui correcta, completa o precisa; i està subjecte a canvis sense previ avís. The Money Glory no es fa responsable de cap decisió comercial, danys o altres pèrdues resultants de, o relacionades amb la informació, dades, anàlisis o opinions o el seu ús. La informació en aquest document no es podrà reproduir, de qualsevol manera sense el consentiment previ per escrit de The Money Glory.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.