Situacions especials de la borsa. Butlletí número 5

Bulleti Situacions Especials

Molt bon any a tothom! Aquest és el primer article del 2022, però també és l’últim butlletí de situacions especials de l’any passat. A The Money Glory vaig introduir aquest informe a finals de novembre i als lectors els ha agradat aquesta nova proposta. Espero que serveixi per conèixer noves empreses, però també per identificar inversions que marquin la diferència. No explico tot el que passa a la borsa, sinó les operacions que considero més rellevants i excepcionals, amb comparació amb la llarga llista de fets rellevants que es publiquen cada dia.

Pel que fa la última setmana de l’any, Starboard Value va posar la cirereta del pastís anual amb la seva inversió majoritària a GoDaddy; la marca de serveis de hosting. Mentre que Mercury Systems va aprovar una distribució de drets de compra per defensar-se d’una possible oferta d’adquisició. Feia encara no una setmana que Jana Partners havia revelat una inversió majoritària en aquesta companyia. S’anticipen temps interessants pel 2022…

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Adjunto el detall de la llista de les operacions més interessants comunicades durant la setmana del 27 al 30 de desembre de l’any 2021:

STARBOARD VALUE: GODADDY (GDDY)

Sense cap mena de dubte aquesta va ser la inversió més mediàtica de la última setmana de l’any. Starboard Value va invertir un 8% a GoDaddy. En el comunicat publicat el passat 27 de desembre només es van destacar els detalls tècnics de la operació. Però la naturalesa del fons activista i el sector de la companyia són els ingredients perfectes per un cocktail de moviments corporatius explosius.

Starboard Value és un fons d’inversió liderat per Jeffrey Smith amb una llarga història d’inversions amb un fort component d’activisme. En aquesta mateixa pàgina vaig seguir la seva aposta per Darden Restaurants. El fons va fer pressió per separar les diferents marques de l’empresa. Una de les conseqüències va ser l’spin-off de Red Lobster. Starboard també ha participat activament en altres cotitzades com Yahoo! o Papa John’s Pizza.

Pel que fa GoDaddy és una companyia amb un catàleg de serveis de hosting i altres propostes relacionadees amb el cloud. Tot i ser un dels sectors amb més “solera” durant la pandèmia del coronavirus, el comportament de GoDaddy ha sigut discret. Entre el 2019 i el 2021, la cotització del grup s’ha mantingut al voltant dels 70 dòlars per acció. Altres empreses han tingut rendiments més atractius (Amazon Web Services, Microsoft Azure…). I les marques com Digital Ocean s’han incorporat aquest últim exercici amb una millor rebuda.

SISECAM CHEMICALS: CINER RESOURCES LP (CINR)

Sisecam Chemicals va informar de l’adquisició d’un 75% de Ciner Resources LP, el passat 30 de desembre de 2021. A través d’aquesta compra, Sisecam es queda amb el control operatiu d’aquesta Limited Partnership. Tot i que WE Soda es mantindrà com a accionista de referència.

Entre els actius més importants de Ciner Resources hi ha el control Ciner Wyoming LLC, un dels productors de sosa natural més gran i barat del món.Mentre que Sisecam USA és una filial del grup turc Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari de producció de sosa. Hauriem d’investigar més en la composició d’aquest sector per entendre els motius i sinèrgies de la operació. Algo que queda molt lluny del meu cercle de competència…

COLISEUM CAPITAL MANAGEMENT: MASTERCRAFT BOAT HOLDINGS (MCFT)

Coliseum Capital Management va anunciar l’adquisició d’un 5,8% del capital de Mastercraft Boat Holdings durant la última setmana. Les compres es van realitzar entre 26,89 dòlars i 29,25 dòlars per acció. El grup d’inversions encara no hauria rendibilitzat l’aposta, doncs la companyia va tancar el 2021 als 28,33 dòlars per títol.

No anticipem una campanya activista, ja que Coliseum no té un historial d’activisme al darrera. Algunes de les últimes adquisicions significatives registrades durnat l’últim any d’aquest fons han sigut Purple Innovation, BMC Stock Holdings i LazyDays Holdings.

Pel que fa MasterCraft Boat Holdings, Inc., dissenya, produeix i ven barques motores. Opera a través dels tres segments: MasterCraft, NauticStar, and Crest. Entre les companyies competidores d’aquest sector hi ha Malibu Boats, que ha obinguts un rendiments notables durant els últims cinc anys.

DOUGLAS R. RIPPEL: FIRSTCASH HOLDINGS (FCFS)

Douglas R. Ripple va comunicar l’adquisició d’un 16,6% de FirstCash Holdings el passat 27 de desembre. Aqusta participació coincideix amb la compra d’American First Finance, on Ripple havia exercit de conseller delegat. Per a la fusió, es van convertir les accions de l’antiga companyia FirstCash en FirstCash Holdings.

FirstCash Holdings és una cadena d’establiments d’empenyorament. El 17 de desembre va tancar l’adquisició d’American First Finance. Segons la companyia, aquesta compra és l’entrada de FirstCash al mercat dels lloguers i arrendaments de productes. Un sector que he analitzat a través de companyies com ProgHoldings.

© The Money Glory. Tots els drets reservats. La informació, dades, anàlisis i opinions presentades en aquest document no constitueixen cap tipus d’assessorament financer, ni assessorament específic a cap inversor de forma personal. No representen una oferta de compra o venda d’accions, derivats financers, renta fixa o qualsevol altre tipus de producte financer. Tampoc es garanteix que la informació publicada sigui correcta, completa o precisa; i està subjecte a canvis sense previ avís. The Money Glory no es fa responsable de cap decisió comercial, danys o altres pèrdues resultants de, o relacionades amb la informació, dades, anàlisis o opinions o el seu ús. La informació en aquest document no es podrà reproduir, de qualsevol manera sense el consentiment previ per escrit de The Money Glory.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.