Situacions especials de la borsa. Butlletí número 4

Bulleti Situacions Especials

La setmana prèvia a les vacances de nadal va ser tranquil·la pel que fa les situacions especials. Fins la vigília del dia 24 de desembre. Al tractar-se d’una sessió festiva a la borsa, els mercats estarien tancats durant tres dies. Per això el dia abans, com quan es tracta d’anar a comprar els regals, moltes cotitzades van esperar a última hora a enviar els comunicats. Durant aquests dies, alguns anuncis van ser d’envergadura.

Destaco el moviment de Jana Partners a Mercury Systems, sobretot pel perfil del fons activista. Per altra banda, també vam tenir novetats d’empreses mencionades en altres butlletins especials: El conseller delegat de Lazy Days va presentar la seva dimissió; el fons Tremblant Capital va canviar la seva posició a Skechers. Sobre aquesta última inversió, explico tots els detalls a “Anàlisi del model de Skechers i les recomanacions de Tremblant Capital.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

A continuació explico les situacions especials més rellevants de la setmana del 20 al 23 de desembre:

JANA PARTNERS: MERCURY SYSTEMS, INC (MRCY)

El passat 23 de desembre Jana Partners va anunciar una participació d’un 6,6% a Mercury Systems. Aquesta posició la va aconseguir amb una inversió de 181,1 milions de dòlars (poca broma) en 3.731.962 accions. El preu mitjà de compra és 48,53 dòlars, en comparació amb l’últim preu de 55,92 dòlars.

Jana Partners és un destacat hedge fund, fundat per Barry Rosenstein. El seu cercle de competència és l’activisme, tot i que no importa quin sector. La companyia ha participat en empreses com Tiffany & Co., el grup d’alimentació ConAgra i a Whole Foods. El seu modus operandi tradicional és la nominació de diferents consellers independents perquè influeixin en el canvi d’estratègia del model de negoci.

El fons ja ha anticipat la incorporació d’algunes persones afins als seus interessos a Mercury. Aquesta empresa està lligada al sector aeronàutic i de defensa, a través de la manufactura i venta de components tecnològics. Encara no s’han anticipat els propòsits del fons, però segur que seran interessants de seguir.

THE DONERAIL GROUP, LP: TURTLE BEACH CORPORATION (HEAR)

La relació entre The Donerail i Turtle Beach ve de l’estiu i l’últim comunicat de la companyia és a través d’un Amendment. Un annex. En aquest s’adjunta una carta del 22 de desembre, dirigit a la direcció, on proposa comprar tota la companyia per 32,86 dòlars per títol.

Turtle Beach és una marca de perifèrics per a ordinador, dirigit principalment als aficionats als videojocs. The Donerail Group va establir el primer contacte amb la cotitzada el 19 de juliol del 2021, després d’adquirir un 4% de l’empresa. El fons va expressar els seus dubtes sobre l’èxit de la companyia i va indicar que la única solució era la seva adquisició. En aquesta ja va fer la primera proposta de compra.

Ha passat els mesos i The Donerail Group segueix fent propostes d’adquisició al consell d’administració. Enlloc de llançar una oferta formal als accionistes. Curiosament, aquest fons no compta amb el percentatge més alt del capital. Ni tampoc es coneix la seva experiència com a gestor, ni tampoc com activista.

Quan un inversor majoritari et diu que la única solució estratègica per a un model de negoci és adquirir-lo, senyal que alguna cosa el fa atractiu…

PL CAPITAL ADVISORS: COMMUNITY WEST BANCSHARES (CWBC)

Els motius de les missives de PL Capital Advisors al banc Community West Bancshares són més clares. El gestor del fons John Palmer està preocupat per la distribució d’accions entre els executius d’aquest banc californià. Per això va enviar una carta a Marty Plourd, president i conseller delegat, amb algunes propostes relacionades amb la governança.

PL Capital Advisors és el propietari d’un 6,2% de les accions de la companyia. Va comprar 530.916 accions per 4,99 milions de dòlars. Equivalent a 9,40 dòlars per títol. L’inversor hauria guanyat ja un 43% segons el preu actual.

MASTERS CAPITAL MANAGEMENT, LLC: VENUS CONCEPT (VERO)

Les intencions de Michael Masters amb Venus Concept també són més definides. A través de l’adquisició d’un 9,99% del capital, ha nominat al Dr. S. Tyler Hollmig com a conseller de la companyia. Una visió professional per aquesta empresa que ven tecnologia mèdica per a tractaments capilars.

Michael Masters és el beneficiari de 9.499.173 accions de Venus Concept, a través de Masters Capital Management i Master Special Situations. Va comprar la participació a un preu mitjà de 1,25 dòlars. Actualment la cotització de la companyia és a 2,16 dòlars.

© The Money Glory. Tots els drets reservats. La informació, dades, anàlisis i opinions presentades en aquest document no constitueixen cap tipus d’assessorament financer, ni assessorament específic a cap inversor de forma personal. No representen una oferta de compra o venda d’accions, derivats financers, renta fixa o qualsevol altre tipus de producte financer. Tampoc es garanteix que la informació publicada sigui correcta, completa o precisa; i està subjecte a canvis sense previ avís. The Money Glory no es fa responsable de cap decisió comercial, danys o altres pèrdues resultants de, o relacionades amb la informació, dades, anàlisis o opinions o el seu ús. La informació en aquest document no es podrà reproduir, de qualsevol manera sense el consentiment previ per escrit de The Money Glory.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.