Situacions especials de la borsa. Butlletí número 3

Bulleti Situacions Especials

És dilluns i és el dia que faig un resum de les operacions més discretes de la borsa. Aquest és el tercer butlletí de situacions especials, corresponent a la setmana del 13 al 17 de desembre de 2021. D’aquest període destaco les operacions d’activisme, a través de la literatura epistolar. Diferents inversors s’han dirigit per carta a empreses com Cracker Barrel Old Country Store o Atento, amb l’objectiu de criticar (i intervenir) les decisions de les empreses cotitzades.

Abans d’endinsar-vos al resum de fets rellevants, m’agradaria que féssiu una parada a l’article “4 situacions especials bàsiques de la borsa per on començar a invertir”. Aquests són alguns dels punts de partida per començar a escollir companyies per analitzar. I per invertir. El butlletí és una eina complementària que il·lustra algunes d’aquestes situacions, pensat pels que no tenen temps d’investigar, buscant spin-offs o ofertes d’adquisició, entre la paperassa.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

BIGLARI CAPITAL CORP: CRACKER BARREL OLD COUNTRY STORE, INC. (CBRL)

Sardar Biglari va informar d’una participació d’un 8,7% del capital de Cracker Barrel Old Country Store, Inc. el passat 14 de desembre de 2021. Per fer-ho, va enviar un formulari “SC-13D/A”, codi corresponent a una informació suplementària. En aquest fet rellevant adjuntava una carta amb una llarga llista de crítiques a la gestió de la companyia.

No és la primera vegada que Biglari contacta amb la direcció. Després d’investigar una mica, hem vist que la relació entre inversor i la cadena de restaurants Cracker Barrel es remunta a l’any 2011. I dóna la impressió que s’ha convertit en un inversor impertinent, que no volen entre els seus shareholders. Ho explico amb detall “Un aprenent de Buffett vol transformar Cracker Barrel Old Country Store.

KYMA CAPITAL LIMITED: ATENTO S.A. (ATTO)

Una altra companyia que segueix sota la mirada d’un fons d’inversió és Atento. El passat 17 de desembre el grup anglès Kyma Capital Limited va informar d’un 5,3% del capital, que també acompanyava amb una carta. A això em referia quan en la introducció parlava de literatura epistolar. La situació és similar a l’anterior; un inversor majoritari que busca canviar l’estratègia de la companyia, des de fa molts anys.

Kyma Capital ha contactat amb Atento en més d’una ocasió. Ja el 14 de maig de 2021 va proposar a Catherine da Silva com a consellera independent. La nominació va fracassar. Han passat els mesos i el fons d’inversió segueix criticant una llarga llista d’aspectes de la companyia. Sobretot les “llacunes clares en el govern corporatiu que són perjudicials per als accionistes minoritaris”.

Segons Kyma Capital, hi hauria un grup d’inversors majoritaris (HPS, GIC i Farallon) que actuen en concert per aprovar les decisions estratègiques. I, l’únic membre independent del consell d’administració, estaria deixant de banda les seves responsabilitats fiduciàries. Com en el cas de Cracker, és una situació especial d’activisme que porta molt de temps en marxa. I la direcció de la companyia és fa la sorda.

H PARTNERS MANAGEMENT, LLC: HARLEY-DAVIDSON, INC. (HOG)

El 16 de desembre H Partners Management va informar d’una posició d’un 8% del capital de Harley Davidson. L’empresa ha anat acumulant accions entre el mes d’octubre i el novembre d’aquest mateix any. En total, ha sumat 12.300.000 accions, per un preu mig de 29,99 dòlars. En comparació amb una cotització actual de 36,41 dòlars.

H Partners Management és una firma d’inversió gestionada per Rechan Jaffer. En el formulari SC-13D avisa que hi ha característiques de la companyia que li preocupen. Com l’estructura de compensació dels executius, la composició del consell i altres aspectes del govern corporatiu. No es descarta que nombri diferents membres propis pel consell de direcció, tenint en compte la seva participació.

Entre les principals posicions de H Partners Managements hi han Tempur Sealy International i Six Flags Entertainment Corp. Harley Davidson ha passat a ser una de les primeres. Les ventes de la companyia han disminuït progressivament en els últims anys, igual que els beneficis nets. Probablement el fons està buscant un turnaround story de l’emblemàtica marca.

FIVET INVESTMENT MANAGEMENT LTD. : REED’S INC.

FiveT Investment va informar el passat 14 de desembre d’una posició d’un 4,96% del capital de Reed’s, Inc. Segons la capitalització de la companyia, aquesta participació estaria valorada en un 1,79 milions de dòlars. Tot i que és una comunicació SC-13D, el fons FiveT Investment està reduint posicions des de la primera inversió el passat 5 de maig de 2021.

El fons d’inversió va fer una operativa una mica estranya el 5 de maig. Va comprar un total de 6.780.000 milions d’accions a un preu mig de 1,178 dòlars. I en va vendre 1.704.890 per 1,20 dòlars. A partir d’aleshores, el preu de les accions ha baixat fins els 0,39 dòlars i el fons ha anat disminuint la seva participació.

Al tenir tantes poques dades sobre els seus moviments, vaig voler informar-me sobre FiveT. Es tracta d’un fons ubicat a Suïssa i la seva pàgina web fa referència a inversions a startups i altres tecnologies de moda com l’automoció basada en hidrogen. En canvi, Reed’s és una smallcap que ven cerveses handcrafted fetes a partir de gingebre. Res a veure una cosa amb l’altra. Fins a dia d’avui, dóna la impressió que la inversió els ha sortit una mica malament.

© The Money Glory. Tots els drets reservats. La informació, dades, anàlisis i opinions presentades en aquest document no constitueixen cap tipus d’assessorament financer, ni assessorament específic a cap inversor de forma personal. No representen una oferta de compra o venda d’accions, derivats financers, renta fixa o qualsevol altre tipus de producte financer. Tampoc es garanteix que la informació publicada sigui correcta, completa o precisa; i està subjecte a canvis sense previ avís. The Money Glory no es fa responsable de cap decisió comercial, danys o altres pèrdues resultants de, o relacionades amb la informació, dades, anàlisis o opinions o el seu ús. La informació en aquest document no es podrà reproduir, de qualsevol manera sense el consentiment previ per escrit de The Money Glory.

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment
  • Curiosa la última… Que deurien veure en l’empresa per comprar tantes accions, teninent en compte que no es la temática habitual del vehicle de inversió, i desferse d’elles aviat i amb perdues importants. Actualment esta a mínims historics i sempre ha perdut diners, tot i això el negoci no te mala pinta.

    • Hauria d’investigar una mica. Fa mesos que l’havia vist, a través de la primera inversió de FiveT, però no em va interessar. Com a smallcap, sobretot hauria d’entendre l’estructura del deute i si poden incrementar negoci en un sector tan competitiu com és el de les begudes. A veure…

      Molt bon Nadal Roger!

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.