Situacions especials de la borsa. Butlletí número 2

Bulleti Situacions Especials

Presentem el segon butlletí de situacions especials, amb el recull d’una setmana plena de novetats a la borsa dels Estats Units. A més d’algunes inversions significatives de diferents hedge funds, tenim una disputa per una oferta d’adquisició (Lee Enterprises). A més d’operacions d’insiders, on destaca el spin-off de la companyia grega Diana Shipping (OceanPal).

Totes aquestes dades estan obtingudes a partir de la recerca dels detalls amagats en els comunicats (formularis SC13D) que les cotitzades envien a la comissió del mercat de valors. Malgrat ser informació rellevant i pública, la majoria de notícies no tenen cobertura en els mitjans tradicionals. Les següents dades han estat recopilades durant la setmana del 6 al 10 de desembre de 2021. I són situacions especials, perquè poden canviar el transcurs de la companyia, o de la cotització.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

ALDEN GLOBAL CAPITAL, PRAETORIAN CAPITAL MANAGEMENT: LEE ENTERPRISES (LEE)

Praetorian Capital Management va escalfar la cotització de Lee Enterprises amb una inversió d’un 6% en l’empresa i el rebuig rotund a la proposta d’adquisició feta per Alden Global Capital. Aquest fons havia iniciat una oferta d’adquisició hostil, per 24 dòlars per acció. Un 30% per sobre de la cotització de la companyia. Harris Kupperman, gestor de Praetorian Capital, va demanar per carta a Lee Enterprises que rebutgessin aquesta proposta.

Amb celeritat, un dia després, la direcció de Lee Enterprises va declinar també l’oferta. Actualment ens trobem en un escenari interessant, on tres actors defensen el valor de la companyia. Alden Global Capital ja ha posat preu a les accions de Lee. El management considera que val molt més.

Tota la informació sobre aquesta situació especial està explicada a “Anàlisi de la oferta d’adquisició de Lee Enterprises, el quart grup de diaris dels Estats Units”.

BLACK DIAMOND CAPITAL MANAGEMENT: CONSUMER PORTFOLIO SERVICES (CPSS)

Black Diamond Capital Management, gestionat per Stephen H. Deckoff, va comunicar la participació d’un 19,21% de Consumer Portfolio Services. El fons hauria comprat 4.047.703 accions de l’empresa, per un preu mitjà de 3,7 dòlars. La companyia va tancar el 10 de desembre amb una cotització de 9,39 dòlars, pel que Black Diamond ja hauria multiplicat per dos la seva inversió.

De l’operació destaca la participació sobre el total del capital. També que les intencions de la inversió és de mantenir a llarg termini, però ja informa que Deckoff ha tingut alguns contactes amb la direcció de la companyia. L’activitat principal de Consumer Portfolio Services, Inc. és el finançament indirecte als clients dels concessionaris de cotxes. Segons la pròpia empresa, la seva clientela són sobretot clients amb dificultats per aconseguir crèdit de les institucions financeres tradicionals.

Tuscany Shipping Corp.: OceanPal Inc. (OP)

Pels amants dels spin-off, aquesta història va sobre divisions corporatives que poden generar valor. Semiramis Paliou va revelar una inversió d’un 18,2% en el capital de OceanPal. Aquesta empresa és un spin-off de Diana Shipping, on la mateixa Semiramis Paliou és la consellera delegada.

Ambdues empreses són smallcaps que es focalitzen en els serveis de transport de mercaderies. En el cas específic de OceanPal, és propietària de tres vaixells de càrrega, que transporten matèries primeres com ferro o carbó. Aquesta companyia va començar a cotitzar de forma independent el passat 29 de novembre de 2021.

Senterfitt Holdings Inc. (Ruben S. Martin, III): Martin Midstream Partners LP (MMLP)

Ruben S. Martin III va informar de l’acumulació d’un 22,1% de Martin Midstream Partners LP, a través de la societat Senterfitt Holdings. El directiu ja disposa del 100% de les accions amb dret a vot a les juntes d’accionistes. En canvi, a través d’operacions de mercat i plans d’incentius, ha acumulat una posició significativa en percentatge de títols sense dret a vot.

Martin Midstream Partners és una societat limitada, amb una activitat específica en la distribució energètica. Degut a la seva naturalesa societària, depèn íntegrament de Martin Resource Management Company, que és la empresa mare. L’entramat d’interessos i participacions fa molt complicat identificar quin interès real pot tenir un dels insiders amb l’adquisició d’una participació significativa.

© The Money Glory. Tots els drets reservats. La informació, dades, anàlisis i opinions presentades en aquest document no constitueixen cap tipus d’assessorament financer, ni assessorament específic a cap inversor de forma personal. No representen una oferta de compra o venda d’accions, derivats financers, renta fixa o qualsevol altre tipus de producte financer. Tampoc es garanteix que la informació publicada sigui correcta, completa o precisa; i està subjecte a canvis sense previ avís. The Money Glory no es fa responsable de cap decisió comercial, danys o altres pèrdues resultants de, o relacionades amb la informació, dades, anàlisis o opinions o el seu ús. La informació en aquest document no es podrà reproduir, de qualsevol manera sense el consentiment previ per escrit de The Money Glory.

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment
 • Molt bona sèrie d’articles que esperem continuïn cada setmana. D’aquesta m´ha cridat l’atenció la de OceanPal, que ha mes al poc de sortir va estar per sobre de 9$ i ara volta prop de 2,5$. Hi ha molt poca informació encara, per no dir nul·la, fa poc un anunci de lloguer d’un dels vaixells però per un període molt curt de temps.

  Crec que el sector del shipping cotitza a preus de descompte sobre NAV importants, es un sector difícil i desconegut per a mi, però crec que si baixa dels 2$ podria ser interesant mirar realment que valen els tres vaixells que té. O quina probabilitat de ser comprada per part d’una empresa mes gran té aquesta empresa.

  • Moltes gràcies Roger! És un nou enfoc que li vull donar a la pàgina. Cada dilluns publicaré un resum setmanal, amb un (o més) anàlisis en profunditat d’alguna operació.
   En el cas de Diana Shipping / OceanPal, crec que abans d’analitar l’empresa, hauriem d’entendre el raonament del spin-off. Per què el fan?
   Una de les característiques principals és la divisió d’una empresa molt petita. Una smallcap. Quan parles de General Electric o Danaher, és fàcil comprendre per què divideix una divisió. Però en aquest cas, és una empresa amb 37 vaixells i que capitalitza 300 milions de dòlars. I utilitza un spin-off per separar-ne 3 (¿?)
   Pel que fa el sector, estic més desconnectat. Tot i que es tracta d’una industria on molts fons value com Cobas o Horos, s’hi estan fixant molt.
   Seguiré investigant! Bon dijous!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.