Situacions especials de la borsa. Butlletí número 1

Bulleti Situacions Especials

Benvinguts a la primera edició del resum de situacions especials de la borsa. Avui incorporo aquesta proposta a The Money Glory, com una eina per identificar idees d’inversió. Durant l’últim any he revisat diàriament els fets rellevants que s’envien a la SEC, relacionades amb operacions corporatives; com adquisicions parcials, operacions d’activisme, tender-offers o spin-offs. A partir d’aquesta informació he invertit en companyies molt interessants com Trecora Resources o Marchex.

A partir d’avui, publico aquest pas pre-anàlisi en format de butlletí. Durant la última setmana, entre el 29 de novembre i 3 de desembre, m’han cridat l’atenció les compres parcials de diferents fons d’inversió a American Outdoors, Spark Networks, LazyDay Holdings i Skechers. És possible que en el futur analitzi en detall alguna d’aquestes companyies (sobretot Skechers), amb l’objectiu de incorporar-la a la cartera d’inversions.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Voss Capital: American Outdoors Brands (AOUT)

Un grup format per Voss Capital i TT Investimentos va acumular un 6,92% de American Outdoors Brands (AOUT). Segons el comunicat dirigit a la SEC, les dues empreses van invertir un total de 23,5 milions de dòlars (comissions incloses). L’import equival a un preu d’adquisició de 24,09 dòlars per acció. A la cotització actual de 22,15 de dòlars (preu de tancament del 3 de desembre de 2021), el grup inversor estaria perdent diners.

Del comunicat destaco el paràgraf on informen que “Certain of the Reporting Persons have engaged and expect to continue to engage, in discussions with management and the Board of Directors of the Issuer regarding available opportunities”. Tant Voss Capital com TT Investimentos ja han tingut algun contacte amb la direcció de American Outdoors i no podem descartar una participació activa en el futur. Incorporant algun membre director en el consell d’administració, probablement.

Pel que fa la companyia, American Outdoors és un nom familiar en el meu radar. El mes d’agost de l’any 2020 va incorporar-se a la borsa, després de separar-se del venedor d’armes Smith and Wesson, mitjançant un spin-off. Des de llavors, la seva cotització s’ha comportat relativament bé. Encara que a partir del mes d’agost passat, com la resta de les borses, va començar a caure fins als nivells on es troba avui.

Kanen Wealth Management: LazyDays Holdings (LAZY)

Kanen Wealth Management (KWM) va informar de l’adquisició d’un 8,32% de LazyDays Holdings. Aquesta companyia ven caravanes i ofereix altres serveis relacionats amb l’ús d’aquests vehicles d’oci. D’aqui la paraula “Lazy”. El grup de Dave Kanen va informar de la participació d’un 8,32% de Lazy, que va adquirir a un preu mitjà d’un 9,81 dòlars l’acció. Significativament per sota del preu actual de 18,67 dòlars.

La compra de KWM està dirigida clarament a canviar el management de la companyia. Juntament amb l’anunci de l’adquisició, el grup d’inversions també van publicar una carta dirigida a la direcció de LazyDays. KWM vol la dimissió del conseller delegat Bill Murnane, qui dirigeix l’empresa des de l’any 2009. I sense registrar bons resultats, segons l’evolució històrica de la seva cotització.

Literalment, tal com exigeix en la seva carta Dave Kanen, volen que Lazy Days: “1) immediately conducting a CEO search 2) doing a large buyback/ tender for Warrants and Common Stock for $100 million (70% of 2021 adj EBITDA). The status quo is no longer acceptable. LAZY BOARD DO YOUR JOB!!!”

Encara que la operació corporativa és interessant, no ho són tant les maneres de l’inversor. Ni tampoc la seva presentació…

Tremblant Capital: Skechers, USA (SKX)

Des de Tremblant Capital mostren una millor educació. Aquest grup inversor va anunciar una inversió d’un 5,1% del capital de Skechers durant la primera setmana de desembre. En el fet rellevant de l’adquisició adjunten una carta on agraeixen un tour que els van fer per les instal·lacions (?). Alhora, aprofiten per fer unes recomanacions per incrementar el valor de les accions.

Segons aquesta carta, Skechers cotitza per menys de la meitat d’altres comparables, com Adidas, Nike, Puma o Under Armour. Segons el que es destila de la carta, es tracta d’una empresa familiar, amb una adversió a les relacions públiques. Per això Tremblant Capital els aconsella que recomprin accions, comencin a repartir dividends i, fins i tot, assisteixin a conferències per a analistes financers.

A més, els han enviat una edició de “The Outsiders” de William Thorndike. Serà una empresa a estudiar amb deteniment, sobretot si segueixen els models que s’expliquen en el llibre.

Osmium Partners: Spark Networks (LOV)

Osmium va comprar un 20% de Sparks Networks. El més destacable de la operació no són les intencions dels inversors, sinó el volum de la participació. Sobretot tractant-se d’una smallcap que capitalitza 100 milions de dòlars. D’aquesta inversió, un 1% correspon al gestor John H. Lewis. També la diferència en el preu del compra és un factor a tenir en compte. El preu mitjà de la inversió és de 6 dòlars, mentre que la cotització actual de Sparks és 3,12 dòlars per acció.

Sparks Networks és propietària de diferents plataformes mòbil i web de cites. Segons una breu revisió, el seu model està dirigit a segments específics de població, que volen lligar per Internet. Crec que val la pena mirar-la amb una mica més de carinyo.

Bona setmana!

This post is also available in: Castellà

3 Comments

Leave a comment
  • Molt interesant, la ultima (Spark) sería la q hem desperta més interés al veure que tot i la manca de benefici, un cop d’ull a la última presentació, deixa veure forts creixements en vendes especialment i preus/multiples més baixos que els rivals.
    Tot i això, no concec ni el negoci ni les marques…

    • No he tingut temps de mirar-me les empreses. Només vaig focalitzar-me en les operacions especials. Aquesta setmana li dedicaré una estona a Spark, sobretot perquè és molt petita i el seu model de negoci és curiós (i puc comparar amb Match). Skechers tampoc me la deixaré perdre. Les empreses familiars acostumen a funcionar bastant bé.

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.