Subscripcions de les grans plataformes de streaming del tercer trimestre de 2021

Plataformes Streaming

El període de resultats trimestrals de les plataformes d’streaming va culminar amb la presentació de The Walt Disney Company, la setmana passada. La disminució del número d’usuaris de la plataforma Disney+ va ser la detonant de la caiguda de la cotització. Al contrari que Netflix i altres propostes visuals, el creixement de Disney+ s’ha encallat. Això contrasta amb la bona rebuda que havia tingut l’any 2020 en el període de confinament.

Netflix es manté com la plataforma d’streaming líder. Al tancament del tercer trimestre de 2021 sumava 213,56 milions d’inscripcions, un 2,1% més que el període anterior. La major part de l’audiència està repartida entre els Estats Units, Europa i Canadà, que sumen un 66% del total.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Les principals novetats de Netflix durant les últimes setmanes són els canvis en la política de preus i la incorporació de videojocs a la plataforma. Aquestes aplicacions són molt bàsiques i recorden als primers jocs de mòvil. Tot i així, és el primer gran servei d’streaming en incorporar jocs en el seu pack basic.

El segon gran player Amazon no fa públics els números d’usuaris que utilitzen el servei Prime. A principis d’any, aquesta xifra s’estimava en 200 milions d’inscripcions. Això deixava al grup de Jeff Bezos per darrera de Netflix. En canvi, segueix actiu en el terreny de les operacions corporatives. El passat mes de maig Amazon va anunciar l’adquisició de Metro Goldwyn Mayer, per un cost total de 8.450 milions de dòlars.

Disney+ és la tercera gran plataforma. Aquesta és propietat de The Walt Disney Company que també compta amb el canal esportiu ESPN+ i Hulu. Disney+ acumula el major número d’inscripcions amb un total de 118,1 milions d’usuaris, segons les dades a 30 de setembre de 2021. Mentre que les altres dues plataformes tenen una audiència de 17,1 i 43,7 milions de subscriptors, respectivament.

El gran impuls de Disney+ va ser durant el període de confinament, que va ser també de canal de distribució de les pel·lícules, enlloc dels cinemes. Aquesta va registrar un historial de creixement d’usuaris per sobre del 10% trimestral. Però aquest volum s’ha reduït fins a un 1,8% durant l’últim període. Els motius d’aquesta desacceleració el trobariem en els retrassos de les estrenes cinematogràfiques, segons va declarar la pròpia companyia.

Personalment, considero que la plataforma aprofita la gran biblioteca de la factoria Disney i el seu model se sustenta sobretot en els seus llargmetratges. Al contrari que Netflix, on les sèries com “El Juego del Calamar” o els concursos de cuina o bricolatge, són les estrelles. En aquest últim model, el catàleg és més fàcil d’actualitzar i això li suma atractiu.

A banda de les grans plataformes, durant els últims mesos s’ha sumat a la carrera HBO Max. Encara en mans de AT&T, va registrar un total de 69,4 milions d’usuaris al tancament del tercer trimestre. És qüestió de temps que aquesta plataforma passi a formar part del grup Discovery. Però, en els últims mesos, ja hem vist més anuncis i promocions.

Hi ha altres plataformes com Starz, Paramount+, Peacock o AMC+ que formen part de grups cinematogràfics o de cadenes de televisió. En comparació amb les grans plataformes d’streaming, la seva rellevància és menor o residual. En el cas de Starz, hi ha la proposta del seu propietari Lionsgate de separar-la mitjançant un spin-off. La resta és possible que acabin sent adquirides, fusionades o desapareguin.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.