La injusta adquisició de Dawson Geophysical pels germans Wilks

Durant aquest període de resultats he tingut algunes novetats relacionades amb les posicions de la meva cartera. La més destacada va ser l’anunci del fracàs dels estudis de Rafael Holdings. A aquesta notícia s’han acumulat dues tender offer de Prog Holdings i Dawson Geophysical. La primera és una operació per reduir el cost del capital, aprofitant el volum d’efectiu i poc palanquejament que té la companyia. Pel que fa Dawson, la tender offer és el primer pas d’una futura adquisició. Tenint en compte el seu potencial i l’actual valor comptable, és una operació que considero totalment injusta.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Dawson Geophysical Company ven dades d’estudis sísmics a biblioteques de dades i a diferents actors de la industria del petroli. La seva activitat està relacionada directament amb la inversió dels productors en jaciments de petroli i gas. El baix preu del petroli, entre l’any 2015 i 2020, va disminuir la posada en marxa de noves exploracions. Per aquest motiu, la demanda de nous estudis no són necessaris. Els equips de Dawson estan funcionant en situació de mínims, sobretot des de l’esclat de la pandèmia l’any 2020.

Vaig conèixer aquesta empresa a través de la primera inversió dels germans Wilks, que ho van fer amb la societat Wilks Brothers LLC. En aquells moments, Dawson comptava amb una estructura financera sanejada i un bon coixí financer. En el supósit que els productors tornin a invertir en l’exploració, la companyia està preparada per aprofitar el canvi de cicle. En el cas contrari, pot aguantar en mínims durant un llarg període de temps.

La setmana passada el futur de la companyia es va trencar. Dawson va anunciar un acord preliminar perquè Wilks Brothers LLC adquireixi el negoci. La societat va posar en marxa una tender offer que ofereix 2,34 dòlars per títol a tots els inversors que acceptin. Aproximadament 55,3 milions de dòlars. La absorció es realitzarà si el 80% del capital en circulació accepta la proposta.

Segons els últims resultats financers, Dawson compta amb 36,6 milions de dòlars en efectiu i 5,44 milions de deute. En realitat, als germans Wilks l’adquisició els costarà 24,14 milions de dòlars, segons el enterprise value. Un preu relativament barat, sobretot tenint en compte que el valor comptable és de 69,21 milions de dòlars!

Tinc la impressió que aquesta operació es posa en marxa en un moment perfecte per a Wilks. L’històrial de resultats financers és molt dolent. I, si la previsió d’ingressos es basen en el passat, el millor seria liquidar la companyia. Per això la oferta que hi ha sobre la taula és tan baixa.

Per altra banda, Dawson està preparada per esperar el canvi de cicle. Només han d’augmentar el número d’inversions del sector. Als jaciments de Canadà això és imminent. Si això succeeix, les xifres financeres milloraran significativament.

Tot i així, la tender offer per a la fusió dels germans Wilks ja està en marxa. El management està alineat amb aquesta operació, però no sabem si la resta d’inversors institucionals l’acceptaran. Segons el proxy de l’1 d’abril, hi havia quatre inversors que representaven el 27,51% del capital. La resta està repartit entre diferents directors i inversors minoristes. Això pot ser detonant pel fracàs de la operació.

Una altra opció que no descarto és l’entrada d’un tercer actor que realitzés una contra oferta. Hauria de ser un actor molt petit, ja que es tracta d’un smallcap. Però això escalfaria el valor i seria un dels escenaris més atractius. O almenys més divertit.

Seguiré amb atenció tota la operació i ja n’explicaré els resultats. Bon divendres!

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.