Jim Cramer ressuscita l’interès per les accions de Beyond Meat

Beyond Meat

Beyond Meat està seguint el guió per convertir-se en un “meme stock”. El televisiu Jim Cramer va alimentar l’interès per l’acció quan va relacionar la companyia amb el pròxim objectiu de les xarxes socials, com Reddit. Ja s’està parlant de la massa d’accionistes baixistes i d’un possible short squeeze. A més d’obrir la porta a possibles futurs rendiments extraordinaris, com els que van experimentar les accions de Gamestop i AMC fa uns mesos.

Amb motiu de la presentació dels resultats del primer trimestre, havia revisat els estats financers de Beyond Meat. Fa anys que vaig invertir per primera vegada a la companyia. Des de llavors he dedicat un optimisme contingut en les seves perspectives de creixement. Però diferents pals a la cotització m’havien fet considerar els seus plans de convertir-se en el líder de les hamburgueses falses. Però ningú m’havia previngut de l’entrada de Jim Cramer a l’equació.

Beyond Meat és una marca de productes que simulen processats de carn, com hamburgueses o salsitxes, fets a partir de vegetals. L’empresa dissenya, processa i distribueix commodities que acaben col·locats en els prestatges dels supermercats. Per diferenciar-se, Beyond Meat ha de treballar el reconeixement de marca, com un dels principals avantatges competitius per diferenciar-se dels seus competidors.

En la industria alimentària hi ha una llarga llista de productors, però encara és més extens el seu catàleg de productes. En aquest escenari, hi ha actors que aconsegueixen sobresortir. Entre les begudes refrescants, gasoses i sucs de taronja, la Coca-Cola és la reina. Heinz destaca en el prestatge de les salses, sobretot en el Ketchup. I els esmorzars són Kellogg’s. En el refrigerador Beyond Meat ja es comença a conèixer com el “Tesla de les carns vegetals”.

Però no tot és la marca. Els actors d’aquest nínxol de mercat, on s’hi suma també Impossible Foods, destaquen la tecnologia dels seus plats. Les seves receptes permeten utilitzar components vegetals com la soja i la remolatxa per a simular a la perfecció la textura de la carn. Segons comentaris de restauradors, a alguns vegetarians els fàstic. Per això el consumidor estrella és aquell que vol fer una pausa momentània de la seva dieta carnívora.

Aquest tipus de consumidors permet a Beyond Meat introduir els seus aliments en menús de cadenes de fast food. Les associacions amb McDonald’s o Pizza Hutt ha sigut una fórmula d’expansió que ha funcionat. Sense deixar mai de banda el reconeixement de la marca. Els consumidors de McDonald’s trobaran una Beyond Burger, enlloc d’una Big Mac Vegetal.

Fins el primer trimestre de l’any 2020, les vendes en restaurants van ser el primer driver de creixement. Els ingressos d’aquest segment van passar dels 7 milions de dòlars als 153 milions de dòlars el 2019. I va superar en percentatge a les vendes fetes en el segment retail. Per a sustentar el volum de vendes, Beyond Meat comptava amb instal·lacions als Estats Units. Però li mancava capacitat productiva a Europa i Àsia, on s’havia introduït a través de diferents partnerships.

Disposar de la pròpia cadena de fabricació, permet aprofitar les economies d’escala. Però també significa una inversió inicial i l’augment d’un dia per l’altre dels costos fixos. A més, s’ha de tenir en compte el temps d’espera fins que s’aconsegueix el break even de cada fàbrica.

Durant el 2020 Beyond Meat va apostar per aquesta producció pròpia. El segon trimestre va anunciar la posada en marxa de la seva primera fàbrica a Europa, ubicada a Holanda. Actualment aquestes instal·lacions estan en fase de proves i durant el segon trimestre haurien de començar a funcionar. Per altra banda, també va firmar un acord per dissenyar i desenvolupar una fàbrica a la Xina.

Mentre aquestes inversions estaven en marxa per cobrir el creixement, les vendes de la restauració es van frenar en sec pel coronavirus. En aquell context, el pla de salvació de la companyia va ser l’aposta pel retail, que va passar a representar el 75% dels ingressos de la companyia. Fins el primer trimestre de l’any 2021 Beyond Meat no ha aconseguit recuperar les vendes trimestrals en els grups de restauració.

Aquesta solució de última hora va provocar que el creixement s’estanqués. En canvi, l’estructura de costos també s’havia modificat i s’assembla a un model clàssic de marca alimentària. Han augmentat els costos fixos i s’ha reduït el marge d’explotació. Només les economies d’escala poden millorar el projecte, a través de la recuperació i creixement de les vendes de les cadenes de restauració, sobretot del fast food.

Fins fa una setmana, la cotització de Beyond Meat estava enfonsada i alguns analistes posaven en dubte el seu model. Però en qüestió de dies diversos comentaris de Jim Cramer han girat la truita. Ara les expectatives són optimistes i gens contingudes. La carn falsa torna a estar de moda.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.