Valkyria Setembre 2020: Nous i Antics Objectius

Al tancament del tercer trimestre de l’any 2020, la cartera Valkyria acumula un increment anual d’un 2,77%, comparat amb un augment d’un 4,09% del Standard & Poor’s 500 i una caiguda d’un 29,66% del Ibex-35.

A dia d’avui la cartera d’inversions Valkyria està diversificada en diferents sectors dels Estats Units i d’Espanya. D’aquests, destaca el sector de l’entreteniment i les telecomunicacions amb les empreses Cable One, Fox Corporation i The Walt Disney Company. La tecnologia, biotecnologia i la investigació també tenen un pes específic amb Rafael Holdings, PayPal i Danaher Corporation. Complementen la cartera Levi’s (retail), Beyond Meat (alimentació), Miquel y Costas (industrial), Marchex (marketing) i Berkshire Hathaway (conglomerat, principalment assegurances).

Beyond Meat és l’empresa que ha registrat el rendiment trimestral més elevat (+18,54%) i també l’anual (+110,75%). Mentre que Levi’s ha sigut la pitjor (-4,43%) durant el tercer trimestre.

Pel que fa els canvis de la cartera, vull destacar la incorporació de més accions de Rafael Holdings. Actualment la posició d’aquesta companyia representa un 12% de totes les inversions. Es tracta de la inversió majoritària i aproximadament el doble que la segona posició més important.

Com ja he comentat anteriorment, Rafael Holdings és un grup inversor en Raphael Pharma i Lipomedix. Les dues empreses investiguen diferents formes terapèutiques per contrarestar l’evolució del càncer en pacients. Si les investigacions avançades dels dos grups tenen èxit (Raphael Pharma ja està executant assajos clínics en hospitals, corresponents a la tercera fase), podríem veure dues noves cotitzades independents, amb el seu propi model de negoci en el sector farmacèutic.

Per altra banda, vaig desfer la posició a New Residential. Dos factors van ser el motiu d’aquesta retirada prematura: les polítiques expansives de la Reserva Federal i la complexitat per entendre el seu negoci. En canvi, vaig incorporar Marchex, una empresa de serveis de màrqueting, amb una base tecnològica proporcionada per la intel·ligència artificial.

Fa unes quantes setmanes vaig començar la recerca exhaustiva d’inversions, després d’aquest estiu de calma. Justament Marchex és un dels nous noms i un altra és Consolidated Communications, que he incorporat a principis d’aquest últim trimestre. Els meus objectius actuals són negocis petits i mitjans, que passin per “temps interessants”. En aquest sentit considero que tant Marchex com Consolidated poden viure la seva pròpia experiència de turnaround story. Si és així, i tot depèn d’aquest èxit, la seva cotització podria ressucitar en els pròxims mesos.

Pel que fa altres companyies de la cartera, durant les últimes setmanes The Walt Disney Company també ha protagonitzat una nova aventura. Tot i la seva dimensió, i la llarga llista d’activitats on participa, la seva direcció va anunciar una reorganització exhaustiva de la seva estructura. A partir d’ara la companyia comptarà amb una divisió de continguts, dedicada exclusivament als serveis de streaming (Disney+), així com les altres plataformes com l’ESPN o Hulu.

En èpoques de coronavirus, aquest moviment demostra la flexibilitat d’una gran companyia que té molts asos a la màniga. El 14 d’octubre Dan Loeb va recomanar a Disney focalitzar-se en els ingressos directes, els que provenen de les plataformes digitals. El gestor de Third Point també indicava que Disney podia superar a Netflix, el líder de l’streaming, sempre i quan invertís fons addicionals en aquest segment. L’empresa ha executat ja un primer pas, convertint el contingut en l’activitat core del seu conglomerat.

Per altra banda, Levi’s també ha pres mesures en època de coronavirus. A més d’ajustar costos, ha impulsat les ventes directes a través de les plataformes online. Els ingressos mitjançant el canal digital van augmentar un 50% interanual. Aquestes ventes no només substitueixen les dels establiments físics, sinó que milloren els marges operatius de la companyia. En aquest escenari, considero que tant Levi’s com The Walt Disney Company estan vivint uns temps molt interessants.

“El món pertany a aquells que es van proposar conquerir-lo amb confiança en si mateixos i bon humor.” Charles Dickens

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.