Hertz, de millor idea del value investing al concurs de creditors

Hertz també ha caigut víctima del coronavirus. Si la setmana passada va ser J.C. Penney, aquest divendres l’empresa de lloguer de cotxes va anunciar la suspensió de pagaments. Es repeteix la mateixa història; el tancament d’establiments complica pagar als deutes. Fa set anys va ser la protagonista de la “millor idea d’inversió” en un concurs de value investing, ara és l’estrella en el seu concurs de creditors.

Fa anys que Hertz Global Holdings lluita amb una reestructuració i acumula 14.000 milions de deute. Per aquest motiu la notícia no va ser una novetat. Encara que la companyia augmentava ingressos cada any, també registrava pèrdues i deixava escapar milions de dòlars de la caixa.

Hertz, la millor idea de inversió

L’any 2013 ningú hauria anticipat aquest final. Aleshores, Stephen Lieu, Rahul Raymoulik i Richard Hunt, estudiants de primer curs del MBA de Columbia, van guanyar un premi de 100.000 dòlars per una tesi d’inversió en la companyia. A més de guanyar el Pershing Square Challenge de Columbia, també van recollir una reconeixement en el Value Investing Congress.

L’anàlisi considerava que la borsa infravalorava a Hertz. Tant el seu model de negoci, com els canvis marcats per la recent adquisició de Dollar Thrifty. El document eren 93 de pàgines de justificacions per comprar les accions de Hertz.

L’inversor Bill Ackman va apostar per la companyia. Whitney Tilson va invertir i també Carl Icahn, que va adquirir un rol d’activista. Fins i tot jo vaig comprar accions.

Hertz va seguir una petita part del guió que li havien escrit en aquell informe. Va ser separar el negoci de lloguer de béns d’equip Herc Rentals, que també cotitza a la borsa. En canvi, es va retardar en diferents presentacions de resultats – sis mesos en total – i després va anunciar una revisió de la comptabilitat. Des de la data d’adquisició de Dollar Thrifty, l’any 2011, fins el 2013. La majoria de números amb els que havien treballat aquells analistes passaven a ser incorrectes.

Com diu el publicista Paul Arden a “Usted puede ser lo bueno que quiera ser”: “A QUASI tot el món li agrada guanyar premis. Els premis donen prestigi i el prestigi dóna benefici. Però no se’n refiï. Els premis els atorga un tribunal basant-se en el que coneix. En altres paraules, basant-se en el que està de moda”. Per molt value investing i contrarians que siguin els concursos d’aquests, el jurat vota al més guapo, o a la més guapa. L’informe més ben fet, amb més arguments, etc. Però no a la millor inversió. Això només el temps ho pot dir.

En el cas de Hertz, tinc la impressió que els únics que van guanyar-hi van ser els tres estudiants, que es van emportar els 100.000 dòlars del premi.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.