Spin-off de Fox Corporation, Rupert Murdoch en estat pur

Disney va tancar l’esperada fusió amb la 21th Century Fox durant el mes de març. La unió del primer amb el tercer estudi més gran de Hollywood. La travessia fins aquí ha sigut llarga, i ha deixat antics combatents enrere com Comcast, que també volia apropiar-se d’un tros de l’imperi de Rupert Murdoch. La operació ha canviat els cromos del mapa de les comunicacions i, sense entrar en l’estratègia dels gegants, em quedaré mirant el que queda: la Fox Corporation.

Fruit d’una decisió judicial, tots els accionistes de l’antiga 21th Century Fox van rebre els nous títols de Fox Corporation, el 19 de març. El mateix vespre, Disney va comprar les accions de l’estudi i l’endemà els inversors van passar a ser propietaris dels dos conglomerats de la comunicació. Encara que l’estructura empresarial ha canviat lleugerament i Fox Corporation és un negoci més petit.

La “nova Fox” segueix capitanejada pel clan Murdoch. Rupert Murdoch és el co-chairman i Lachlan Murdoch (el fill) el CEO. Les activitats de la companyia es divideixen en la divisió de cable, la televisió i els estudis físics de Hollywood.

   
Les activitats de Fox Corporation

La Fox Broadcasting Company és la propietària de les emissores de televisió, així com de tota la seva programació. Els Simpson es mantenen en antena. En el pack, també hi ha els estudis físics on se seguiran gravant pel·lícules. Per altra banda, la companyia també gestiona els canals de cable de més audiència Fox News, Fox Business i Fox Sports. No només són l’arma econòmica de l’imperi Murdoch, sinó també la seva veu.

La proposta inicial d’adquisició de la Disney va encendre les alarmes als reguladors dels Estats Units. Aquesta és la propietària de ESPN, el canal d’esports de la televisió per cable amb més audiència del país. Compta amb més de 85 milions de subscripcions i, com que es tracta d’un factor d’atracció per a contractar packs de continguts, és el canal més car pels operadors que el volen integrar en la seva oferta.

La fusió amb Fox hauria suposat unir la ESPN amb la quota de mercat que ja tenen Fox Sports 1 i Fox Sports 2. Això hauria pogut crear una situació de monopoli, que els gegants podrien aprofitar per incrementar el cost del producte. Per aquest motiu, la decisió va ser separar aquests actius amb un spin-off anomenat Fox Corporation, que compta amb els canals de cable més competitius. En una industria que ja compta amb excel·lents marges d’explotació. Per comprovar-ho, podeu donar una ullada en els rendiments en altres empreses d’esports com Madison Square Garden.

No tan esplèndids són els resultats de les televisions i el seu creixement. Es tracta d’un negoci que depèn dels ingressos dels anunciants i són cíclics. A més, les televisions de Fox no reben la comissió (carriage fee) dels operadors (per a més informació, llegiu com funciona el model de televisió per cable), sinó que cedeixen la seva senyal perquè es retransmeti a través dels canals de cable. Així incrementen audiència, però no té un impacte directe en el compte de resultats.

Aquest mix de negocis, juntament amb els ingressos dels estudis cinematogràfics, fan d’aquesta nova empresa una inversió a tenir en compte. Malauradament, l’atractiu com a spin-off s’ha reduït per l’expectació que ha generat la operació de la Disney. Fa molt temps que se’n parla i, el sector per ell mateix, ja té un glamour que no tenen altres empreses. Els inversors l’han seguit i és difícil que estigui infravalorada. Menys cobertura han tingut les operacions que ha executat Honeywell en els últims anys. Tot i així, segueix tractant-se d’un bon negoci en mans de l’empresari que l’ha fet créixer (opinions polítiques a part).

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.