DistributionNow o la llarga aposta en el sector del petroli

Dos anys després de presentar-la a The Money Glory, DistributionNow (DNow) segueix recuperant-se de la crisi del sector del petroli. Però si les borses creixien sense parar, la cotització d’aquesta empresa agafava el camí contrari. TGV Partners Funds va invertir, com jo, seguint la tesi de la recuperació de la matèria prima. Anys més tard, seguim amb la mateixa teoria. És qüestió de temps?

Entre les principals inversions del fons alemany TGV Partners Funds s’hi troba DNow. Una inversió en el sector del petroli com també ho és la participació en National-Oilwell Varco. Empresa mare de la mateixa, abans del spin-off. Tot i així, el fons gestionat per Mathias Saggau, també aposta fortament per altres sectors com el tecnològic. A través de la inversió en Microsoft, Tucows, Google (Alphabet) o TripAdvisor.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

En la última carta que dirigeix Saggau als seus clients, dedica una bona part a explicar perquè DNow segueix en cartera.

Pel que fa el model de negoci, DNow és un majorista especialitzat. La seva funció principal és connectar una llarga llista de clients amb una llarga llista de fabricants, que ofereixen milers de productes. A través de la seva tasca de distribuïdor, el seu valor afegit és minimitzar els costos de transacció dels seus clients. Siguin les despeses de recerca, informació o emmagatzematge.

Els seus clients són empreses d’una bona part de la cadena del sector del petroli. Des de la perforació fins el refinament, passant per la distribució. I els productes que compren van des de les vàlvules fins els materials de seguretat que vesteixen els mateixos operaris.

Grans venedors, com per exemple Amazon o Carrefour, no ofereixen aquests productes en el seu catàleg o als seus prestatges. Sinó que ho fan els proveïdors especialitzats. Pels fabricants, per altra banda, no és viable vendre directament al client. Per això l’activitat de DNow és imprescindible.

Els últims resultats de DNow

Les accions de DNow han viscut diferents alts i baixos en els últims dos anys. Quan el sector va viure el repunt del preu del petroli, el mes de febrer del 2016, l’empresa va passar dels 12 als 23 dòlars per acció. En 9 mesos un 92%. Un cop va tocar màxims, la cotització es va enfonsar a tocar dels 9 dòlars. En un any, el seu capital va passar a valer menys de la meitat.

Cotització DNow

En canvi, com també explica la carta de TGV Partners Funds, DNow és una empresa forta i els seus resultats han millorat. Mentre que l’any 2015 va perdre 4.69 dòlars per acció, el 2017 va disminuir aquesta pèrdua fins a 50 cèntims per acció. Respecte la seva estructura financera, continua mantenint un nivell baix de deute, com ja observava a “L’enfonsament de Civeo i anàlisi comparat amb DNow. En l’últim exercici el seu palanquejament financer era només d’un 14% en relació amb els seus recursos propis.

La gestió és una altra característica perquè Saggau segueix aquesta empresa des del 2015. Considero una part subjectiva. Tot i així, la directiva mereix el mèrit d’haver sostingut el negoci durant els últims dos anys, tan dolents pel sector. (Altres clients, proveïdors i competidor han desaparegut!) Per altra banda, han aprofitat per fer adquisicions corporatives estratègiques, i barates, que tindran el seu rendiments quan les perforacions per trobar petroli siguin rendibles.

This post is also available in: Castellà

One Comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.