Cable One creix amb l’adquisició de NewWave Communications

Fins el 18 de gener, Cable One era una de les poques televisions per cable cotitzada que tenia tots els números per ser adquirida. Contra tot pronòstic, va anunciar la compra del seu competidor NewWave Communications per 735 milions de dòlars, la dinovena televisió per cable dels Estats Units.

L’aparició de Cable One a la borsa va ser fruit de la reestructuració de Graham Holdings Corporation. A més de les estacions de televisió, el negoci del cable era l’àrea més lucrativa d’aquest grup propietari del Washington Post. La seva separació, el mes de juny de 2015, oferia una oportunitat d’inversió única, a més d’obrir diferents opcions per a l’empresa independitzada.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

En aquell moment era la onzena televisió per cable dels Estats Units. L’antiga filial de la família Graham havia de competir amb pesos pesats del sector com Comcast, Charter Communications o Cox Communications. Totes elles millor diversificades geogràficament i amb més recursos per negociar amb els distribuïdors de continguts, o fer pressió en qüestió de lleis federals de comunicacions.

Davant d’aquest escenari, el futur més probable per a Cable One era una possible compra. Tot i estar establerta en àrees rurals, on altres empreses nord-americanes no hi tenen presència, un grup holandès com Altice era el que sonava a totes les apostes. Una possible adquisició d’aquesta multinacional seria la via més ràpida per construir la seva xarxa als Estats Units i avançar en el ranking del sector; on la dimensió realment importa.

Dubtes i respostes sobre NewWave

Segons el nou comunicat, la compra de NewWave Communications aportarà a Cable One un negoci de serveis integrats de veu, vídeo i dades d’alta velocitat, amb 428.000 de llars connectades. I més de 214.000 unitats residencials i 31.000 empreses. Geogràficament, també localitzada en zones rurals com Cable One, en aquest cas en els estats d’Arkansas, Illinois, Indiana, Louisiana, Mississippi, Missouri i Texas.

Des d’un punt de vista lògic, aquesta adquisició respon a unes necessitats de dimensió, com demostren les continues operacions corporatives dels competidors d’aquest mercat. Com la última fusió de Charter Communications amb Time Warner Cable.

Es tracta d’integracions horitzontals, on la paraula “sinergia” no es fa tan estrany com amb altres adquisicions esotèriques. La presentació de la mateixa empresa identifica que es podran aprofitar d’una reducció en els costos de programació, podran estalviar en la seva operativa i en despeses corporatives.

Cable One Cotització
El que crida l’atenció de l’adquisició de NewWave són els seus paràmetres. Cable One pagarà en efectiu 735 milions de dòlars, d’aquests 650 els haurà de finançar a través de l’emissió de deute. Des del seu spin-off, l’empresa de televisió per Cable s’ha sustentat en un alt percentatge de deute, amb Graham Holdings com el principal creditor. Segons els últims estats trimestrals, el deute financer de Cable One era 1,29 vegades els seu patrimoni net.

Fins ara, gràcies a l’estabilitat dels seus ingressos, la companyia distribuïa els seus excedents de caixa amb el pagament de dividends, l’acumulació d’autocartera i la reducció del seu deute. Amb la integració de NewWave, no només s’hauria de mantenir aquesta evolució, sinó que s’hauria d’accelerar.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.