Llibres sobre inversions i finances, per llegir i rellegir

Aquesta és una llista clàssica (i no tan clàssica) de llibres pensats per a futurs inversors. Les matèries obligades d’aquests texts són l’anàlisi dels estats financers, l’estudi dels models de negoci i diferents mètodes d’inversió. Els considero manuals imprescindibles – per aficionats i professionals -, amb el denominador comú que requereixen més d’una lectura.

Benjamin Graham encapçala la llista d’aquesta biblioteca amb els seus clàssics. El més cèlebre és “El Inversor Inteligente”, on agrupa els conceptes introductoris del value investing. L’altre és “Security Analysis”, elaborat juntament amb David Dodd. Més complicat i més dens, per això no està de més revisar quatre trucs per fer la seva lectura més senzilla.

L’obra de Philip Fisher no es queda lluny de les publicacions dels pares del value investing. L’obra  “Acciones ordinarias y beneficios extraordinarios” prepara els passos inicials per analitzar la inversió en empreses amb potencial de creixement.

Aquests títols, malgrat ser de lectura obligatòria, són complicats en els inicis. Els exemples es remeten anys enrere i en casos específics, sobretot Security Analysis, requereixen uns coneixements mínims de comptabilitat.

Per fer més lleuger l’aprenentatge inicial, podem introduir-nos en la matèria de la maneta del gestor Peter Lynch amb “Un paso por delante de Wall Street” o a través de “Lo más importante para invertir con sentido común”, de Howard Marks.

A Joel Greenblatt li devem “El pequeño libro que bate al mercado”, que serveix de fantàstica introducció per entendre la formació dels preus. La famosa Fórmula Màgica per trobar accions, esmentada en milers de pàgines webs, apareix en aquest text. Una altra publicació de Greenblatt imprescindible és “You can be a stock market genius”, manual de capçalera per trobar oportunitats d’inversió.

“The manual of ideas: the proven framework for finding the best value investments” de John Mihaljevic també es focalitza en el mateix tema. Per altra banda, el pare del contrarian investment David Dreman, explica la seva filosofia de inversió a “Estrategias de inversion a contracorriente”.

Quan es tracta d’analitzar el model de negoci, hi ha dos noms imprescindibles: Pat Dorsey i Bruce Greenwald. El primer, des del punt de vista teòric, ens explica les qualitats dels avantatges competitius a “El pequeño libro que genera riqueza”. Greenwald, en canvi, explica la forma d’estudiar el model financer d’una empresa i el seu cost de reproducció a “Value Investing: From Graham to Buffett and Beyond”.

Mentre tots aquests manuals es concentren en la recerca de bones empreses, “The Art of Short Selling” busca tot el contrari. El llibre de Kathryn F. Staley endinsa al lector a l’art de buscar males empreses i a descobrir accions sobrevalorades.

La mateixa funció fa “Financial Shenanigans: How to detect accounting gimmicks & fraud in financial reports”, de Howard M. Schilit, però amb l’atenció posada en els estats financers i la comptabilitat. El mateix que “Quality of Earnings” de Thornton L. O’glove.

Si amb tota aquesta llista no en teniu suficient per posar els fonaments a la vostra biblioteca especialitzada en finances, busqueu “At the Margin of Safety” de Seth Klarman. Aquest llibre tracta els principis del value investing amb una visió moderna. Parla d’estratègies d’inversió, idees, tècniques de càlcul… El millor de tots els manuals, amb l’inconvenient que la seva edició va ser tan limitada que ja no en queden exemplars a la venda.

És possible que a la pàgina Csinvesting hi trobeu alguna còpia…

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.