Els canvis de Chico’s FAS, en el radar del fons Barington Capital

El disseny d’un nou pla estratègic de Chico’s FAS va ser suficient per evitar el conflicte amb el hedge fund Barington Capital. Des de l’estiu i en els pròxims exercicis, l’empresa de marques femenines Soma, Chico’s i WHBM haurà de reconduir el seu negoci per compensar correctament als seus accionistes.

Seguint el patró convencional dels fons activistes, Barington Capital va alertar dels mals de la cadena. Després d’invertir un 1,6% de l’empresa, va presentar un pla de reforma i una proposta de canvi de directors independents. Això seria suficient per incrementar exponencialment el preu de la seva cotització. Si, i només si, l’empresa ho compleix.

La llista de reformes del hedge fund relacionades amb el negoci comprenen la disminució de costos fixos, rebaixar les despeses destinades a publicitat i apostar per la marca de roba interior Soma. Respecte l’enginyeria financera, el fons de James Mitarotonda també suggeria la compra progressiva d’accions a la borsa.

Aquesta és la llista de propòsits d’any nou per a Chico’s FAS i els seus objectius:

Potenciar la marca Soma

Soma és una cadena de botigues de roba interior femenina. Amb més de 290 botigues, és una de les principals competidores de Victoria’s Secrets. Soma va néixer l’any 2004, és la marca més petita de Chico’s FAS i la única que està creixent. Durant els últims trimestres, les seves vendes comparables van registrar un augment d’un 0,5%.

Mentre que la inversió de l’empresa per Soma ha sigut fins ara conservadora, Barington Capital demana més. Pel fons, els seus productes tenen un públic determinat, que no cobreixen altres empreses. Per aquesta raó, en els pròxims cinc anys hauria de buscar l’expansió territorial a tots els Estats Units.

Objectiu: Obrir entre 200 i 300 botigues de Soma en els pròxims cinc anys.

Reduir Despeses

Segons Barington Capital, l’estructura de costos de Chico’s no s’assembla als comparables del seu mateix sector. Les despeses d’explotació (SGA), no vinculades directament a la facturació, i els costos de publicitat estarien sobredimensionats.

En el primer cas, les despeses d’explotació mitjana dels últims anys sumaven un 33% de les vendes, mentre que en el seu sector no arriben a gastar un 25% de la facturació. Respecte les despeses de publicitat, la companyia ja ha començat a ajustar el pressupost. En la presentació de resultats de l’últim trimestre van informar de la reducció dels anuncis de televisió, ja que no tenien cap mena d’impacte en el volum de vendes.

Objectiu: Reduir costos fixos fins un 25% sobre vendes, com a màxim. Reduir despeses de màrqueting fins un 2,6% sobre les vendes, com a màxim.

Recomprar accions

Si no és a través de la millora de la gestió, una altra manera d’augmentar el valor de l’acció seria amb la recompra d’accions. Barington Capital considera que Chico’s FAS genera els fluxos d’efectiu suficients per dedicar-ne una porció a l’acumulació d’autocartera. Sobretot ara, que les accions es troben en mínims.

Amb l’estimació d’un augment del resultat d’explotació, aquesta és la previsió de compra d’accions a la borsa en els pròxims quatre anys:

Programa de Recompra de Chico's

Estimació del preu de Chico’s FAS

El compliment d’aquests objectius són els requisits imprescindibles perquè l’acció de Chico’s FAS millori. Per aquest motiu, el seguiment dels resultats trimestrals és una tasca necessària. No només per saber si l’equip directiu compleix, sinó per saber si les receptes del hedge fund tenen el seu impacte.

En els últims tres anys, el promig de beneficis anual va ser 44,2 milions de dòlars, equivalent a 32 cèntims per acció.

Segons quatre càlculs, modificant només la previsió de costos en funció dels objectius esmentats, el promig de resultats dels últims tres anys hauria sigut de la següent manera:

Chico's FAS (amb milers)

Últims 3 Anys

3 Anys Ajustats

Vendes

2.634.519 dòlars

2.634.519 dòlars

Ingressos Bruts

1.430.757 dòlars

1.511.039 dòlars

Resultat d'Explotació

81.481 dòlars

669.091 dòlars

Resultat Net

44.157 dòlars

631.767 dòlars

Beneficis per Acció

0,32 dòlars

4,55 dòlars

Mentre que els ingressos bruts millorarien només per l’impacte de la reducció de la publicitat, el marge del resultat d’explotació tindria un diferencial molt més gran. En aquesta taula també hi ha aplicada una modificació de les amortitzacions, segons la definició del capex de manteniment de Bruce Greenwald a “Value Investing: From Graham to Buffett and Beyond”.

Segons aquests càlculs, el benefici per acció arribaria a 4,55 dòlars. Aquest import tan generós – potser per l’efecte de les festes nadalenques – conduiria a un augment del preu significatiu. Només amb un PER de 10, en els pròxims anys el valor hauria d’arribar als 45,55 dòlars.

Això si, sempre tenint present que s’han de complir els objectius i la facturació s’hauria de mantenir. Les tres marques del grup han de mantenir a Chico’s FAS. No s’hi valen els desastres. Si això no funciona, aquesta inversió serà un fracàs com la desastrosa aposta de William Ackman amb JCPenney.

La generositat dels càlculs sempre té un límit.

 

This post is also available in: Castellà

One Comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.