El fons Valentum augmenta posicions a Dufry

El fons d’inversió Valentum incrementa posicions en el gestor de botigues Dufry i aposta també per Saras, una empresa italiana de refinament de petroli. El vehicle d’inversió gestionat per Luis de Blas i Jesús Domínguez, diversificat en diversos sectors, resumeix en el seu últim comunicat mensual els resultats del mes de febrer.

La cartera d’accions del fons d’inversió, actualment un 97,2% del total d’actius, va baixar un 2,2% el mes de febrer. Aquesta disminució va seguir el ritme que les borses internacionals; durant aquest mateix període l’Eurostoxx va registrar un 3,3% de pèrdues i el Standard & Poor’s 500 un 0,4%. Aquestes caigudes reflecteixen el clima d’incertesa que es viu als mercats des de principis d’any.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Dufry, una cadena de botigues privilegiada

El gestors de Valentum confien en les sinergies de costos i beneficis procedents de les últimes adquisicions corporatives de Dufry: Nuance i World Duty Free.

Dufry és un operador que disposa de fins a 2.200 botigues ubicades en aeroports, estacions de tren, creuers o ports marítims. L’empresa, amb base a la ciutat suïssa de Basilea, desenvolupa el seu model de negoci a partir de l’adquisició de concessions a llarg termini, atorgades per les autoritats aeroportuàries i altres arrendadors.

Si la localització dels seus punts de venda és el seu avantatge estratègic, la diversificació internacional de les seves botigues li permet reduir els riscos associats amb les economies de cada país, sobretot les que tenen com a conseqüència la disminució del turisme.

L’any 2014 Dufry va anunciar l’adquisició del grup rival Nuance, també d’origen suís, per un total de 1.272 milions d’euros, aproximadament. Aquesta compra va reforçar la posició de Dufry al mercat Mediterrani, en el nord i centre d’Europa, així com també a Àsia, als Estats Units i al Canadà.

L’any següent, l’empresa va repetir el mateix tipus d’operació amb la compra de World Duty Free, per 2.580 milions d’euros, a la família Benetton. Aquesta inversió li va obrir les portes al 24% del mercat internacional de la oferta retail en els aeroports. Segons els resultats dels últims nou mesos fiscals de l’empresa, Dufry va facturar 4.902,9 milions de francs suïssos (3.754,12 euros, aproximadament); un 15% procedia de les botigues de World Duty Free i un 24% del negoci de Nuance.

Els anàlisis de Valentum indiquen que l’empresa acumula un deute net que representa 3,9 vegades el seu Ebitda i és el resultat del passiu que es va necessitar per executar aquestes operacions corporatives. Tot i que és “massa elevat pel nostre gust”, l’equip del fons explica que Dufry té la capacitat de generar la caixa suficient en els pròxims exercicis per cobrir-lo.

Per altra banda, també consideren que l’acció de la companyia, actualment al voltant dels 110 francs, està infravalorada. Els catalitzadors que podrien incrementar aquesta cotització podrien ser el creixement de l’economia europea i la publicació de resultats

Els inversors no s’adonen del potencial de les activitats del grup, que es desenvolupa com qualsevol cadena de botigues, en carrers on hi transita molta gent – aeroports, principalment – i amb una oferta molt variada de productes, des de perfumeria fins a vins i licors, passant pels mítics regals de la classe turista, com els famosos Toblerone.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.