Tribune Media segueix amb les seves reformes

És el moment de trobar noves receptes, noves idees, per fer rutllar Tribune Media Company. Després de perdre de vista els seus històrics rotatius, amb la divisió de Tribune Publishing, i la posterior venda d’inversions al sector de la comunicació, l’equip directiu de la companyia segueix buscant noves fórmules amb l’objectiu d’augmentar la cotització de les accions.

Com van expressar clarament a la presentació de resultats de l’exercici 2015: “El Consell d’Administració ha iniciat un procés per explorar una completa gama d’estratègies i alternatives financeres per incrementar el valor de les accions”. Els especialistes financers estan a càrrec d’aquesta fita. Però abans, Tribune ja ha anunciat un programa de recompra d’accions per valor de 400 milions de dòlars, perquè Wall Street comenci a fer boca.

Senyores i senyors, els canvis no acaben aquí. El grup de mitjans de comunicació ha augmentat la seva oferta d’immobles a la venda. L’edifici de Los Angeles Times, conegut com Times Mirror Square, la Tribune Tower de Chicago, tots ells estan penjats a la cartellera d’ofertes immobiliàries, per 148 milions de dòlars.

Fins el dia d’avui, amb tots aquests edificis Tribune Media s’assegura l’entrada d’ingressos recurrents amb el lloguer als seus antics rotatius (Los Angeles Times, el Chicago Tribune…). Alhora, serveixen per tapar els forats que generen les seves activitats tradicionals.

Si venen aquests immobles, perdran aquest xec mensual a canvi d’una entrada immensa de capital. Què faran els directors de l’empresa amb tants diners?

L’equip dirigit per Peter Liguori ens va demostrar a mitjans de l’any 2015 que no saben què fer quan es tracta de gestionar xifres extraordinàries. Tribune Media va pagar un dividend extraordinari de 650 milions de dòlars (6,73 dòlars per acció), que era el resultat de la venta de les participacions del grup a Apartaments.com i Cars.com.

En canvi, la companyia tanca el 2015 amb pèrdues i un deute acumulat que està al mateix nivell que els seus recursos propis. Mentre el consell d’administració i l’equip directiu pensen en reformes financeres, el negoci fonamental de televisió, cable i ràdio fa aigües. Això si, la cotització de les accions van disparades amunt.

Els resultats de Tribune Media el 2015

Tribune Media Company va perdre 319 milions de dòlars (3,38 dòlars per acció) l’any 2015  en comparació amb 476,66 milions dòlars de benefici l’any 2014. A nivell comptable, un dels principals causant d’aquesta disminució va ser el deteriorament del fons de comerç per 385 milions de dòlars. Els cash flows de l’empresa no reflectien una situació millor, ja que una vegada descomptades les despeses per capital, també hi havien pèrdues.

Per segments, “Television and Entertainment” va reportar un 87% dels ingressos, però es va comportar pitjor que “Digital and Data”, la segona àrea de negoci, que va tancar amb un benefici de 8,4 milions de dòlars.

La següent taula correspon l’estat de pèrdues i guanys publicat per l’empresa:

Resultat de Tribune Media per Segments

A “Television and Entertainment” hi conviuen dos tipus de models ben diferents. “Television” són els 42 canals locals distribuïts arreu dels Estats Units, afiliats a diferents canals de continguts nacionals com la CNBC o la FOX.

Aquest model de negoci compta amb un gran marge de beneficis, com ja vam veure a través dels comptes de resultats de Graham Holdings. La posició de monopoli d’aquestes televisions locals, otorgada per la FCC, els garanteix ingressos recurrents a través de la retransmissió de continguts a la televisió per cable. Això és el que es coneix com retransmission consent.

“Entertainment”, en canvi, el forma el canal de televisió per cable WGN America. Aquesta marca de producció de continguts audiovisuals és, segons les notes de l’informe de resultats, un pou sense fons. A més de la imputació de pèrdues comptables per deteriorament d’intangibles i el fons de comerç, també s’emporta la major despesa per plans de pensions i contractes.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.