Alguna cosa passa amb Macy’s

Macy’s és un gran negoci, però també podria ser una gran inversió. El hedge fund Starboard Value va explicar a “Unlocking Value at Macy’s” publicada el 11 de gener les múltiples oportunitats que té la cadena nord-americana per retribuir al seus accionistes.

La fórmula no és nova. Aquest fons activista, conegut per les seves inversions a Yahoo! o Tessera Technology, ha recollit el valor dels actius immobiliaris de Macy’s i ha buscat el sistema d’aconseguir més beneficis. Segons els seus càlculs, i la seva estratègia, això permetria multiplicar el preu de les accions per més de dos.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Macy’s és una gran cadena nord-americana de magatzems, que també ven a través de les marques Bloomingdale’s i Bluemercury. Fundada l’any 1929, Macy’s està qualificada per l’empresa d’auditoria Deloitte com la minorista de productes de moda més gran del món. La seva botiga més emblemàtica es troba a Herald Square, entre la 6 avinguda i el carrer 34 de l’illa de Manhattan, a Nova York.

Tot i que els resultats de l’empresa han sigut satisfactoris durant els últims anys, Starboard Value ha observat les qualitats dels immobles de Macy’s. El conjunt dels centres comercials, més l’edifici de Herald Square i altres locals emblemàtics, sumen un total de 565 edificis.

A preu de mercat, el hedge fund valora aquests actius immobiliaris per 20.724 milions de dòlars i observa que no es monetitzen com es mereixen:

Propietats de Macy's

L’estratègia de Starboard Value per a Macy’s

Quina estratègia pot seguir Macy’s per obtenir una rendibilitat més alta de les seves operacions i, alhora, aprofitar el gran paquet immobiliari que té entre els seus actius?

Hi ha un pla, exquisitament complicat, que respon aquesta pregunta.

Amb l’objectiu d’aprofitar al màxim el valor de les propietats, el hedge fund va proposar a Macy’s crear tres empreses individuals. Tres societats d’inversions immobiliàries. Cada una d’elles es quedaria amb una classe d’actius immobiliaris, segons la seva qualitat. Una seria el conjunt dels edificis emblemàtics, una altra els centres comercials dels punts més cèntrics de diferents zones del país i, finalment, la última amb els locals de menys valor.

Constituir aquest tipus de societats d’inversió només és el primer pas; perquè si només es realitzés aquest traspàs la operació no tindria cap tipus de sentit. Al cap i a la fi, en aquesta situació Macy’s estaria pagant lloguers en tres empreses diferents que també serien seves. I res més hauria canviat, a part dels mals de caps de fer tota aquesta transformació.

Starboard Value explica que les societats d’inversions immobiliàries, les REIT als Estats Units, tenen una capacitat de palanquejament financer molt més elevada. El fons assumeix que poden acumular deutes entre 4,5 i 7 vegades els seus beneficis abans d’impostos, interessos, amortitzacions i depreciacions (Ebitda).

Per això, les tres empreses noves podrien sol·licitar 6.800 milions de dòlars de deute, segons els càlculs del hedge fund. Aquest finançament el podrien traspassar a l’empresa original, Macy’s, que serviria per cancelar els seus préstecs.

L’altra avantatge del tracte seria la participació d’altres grups d’inversió a les noves societats, constituïes com a joint ventures. Tant Starboard, com més tard va fer-ho Greenlight Capital, han expressat la seva confiança en l’èxit d’aquesta operació. Consideren que és factible la possibilitat que un grup especialitzat compri un 15% del capital, almenys de les empreses amb els immobles de més qualitat.

Si es complissin les previsions més conservadores, només l’èxit de dues societats, el valor de l’acció podria augmentar un 24,88 dòlars per acció, quan Macy’s cotitza actualment al voltant dels 40 dòlars.

Beneficis de les propietats de Macy's

Encara que la directiva de Macy’s s’ha demostrat interessada en aquesta proposta, el seu desenvolupament pot tardar molt temps.

Starboard Value proposa la operació de Hudson Bay com un exemple d’èxit que ha seguit la mateixa estratègia. Però també hi han hagut una llarga llista de fracasos lligades a les oportunitats immobiliàries. Per exemple, Civeo va dividir-se de Oil States International amb el propòsit de transformar-se en una REIT. A última hora, la seva directiva es va negar a fer aquest canvi i la seva cotització es va enfonsar a la borsa.

De moment, l’estratègia és a sobre de la taula, només fa falta que se segueixi al peu de la lletra.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.