Reflexions de l’any 2014 d’un escriptor de borsa

Per casualitat el fracking és el tema que va servir per obrir l’any, el mes de gener, i també ha sigut el protagonista del últim article de desembre.

Però avui no parlaré de la fractura hidràulica, ni dels seus avantatges i inconvenients. Avui no parlaré de borsa. Aquest escrit el dedico al treball i pensaments que s’amaguen darrera els articles que he publicat durant aquest any.

És, probablement, la primera vegada que parlo com escriptor. I és que l’any 2014 m’ha servit per donar la importància que es mereix a aquesta pàgina.

Fins fa poc mencionava amb la boca petita el treball que dedicava a realitzar totes les línies que podeu llegir aquí. He fet de redactor, analista, webmaster, programador, dissenyador i community manager. Però a les entrevistes de feina, a les converses entre amics parlava d’aquell blog sense donar-li la importància que crec ara que es mereix.

A les portes del 2015 The Money Glory ja no és aquella pàgina que intentava mantenir amagada.

Durant el 2014 he descobert la responsabilitat que comporta tractar els temes que parlen de diners. Sigui quin sigui el número de lectors.Qualsevol paraula requereix dues revisions i els comentaris equivocats poden girar-se en contra teva com un boomerang.

Per això vull ser el màxim de professional amb els continguts que es publiquen. Des del punt de vista periodístic com de l’anàlisi financer. Encara que mai és suficient.

He tingut la fortuna de descobrir, amb algun article encertat, que en economia és més útil admetre a temps una equivocació que anar pregonant “això ja us ho havia dit”, quan la predicció era correcta.

A ningú li agraden els profetes, i menys els que l’encerten.

M’he emportat crítiques per ser pessimista i atacar companyies. Però això difícilment ho puc canviar, sóc independent i tinc la fortuna de poder-ho fer. Aquest ha de ser un espai obert per parlar de negocis amb tota llibertat, tant els aspectes positius com els negatius, sense cap tipus de coacció.

Considero que els grans projectes sorgeixen del debat i l’intercanvi d’opinions. Difícilment dels premis i dels aplaudiments.

Aquest 2014 he tingut la oportunitat de llegir l’excel·lent discurs “This is water” del desaparegut David Foster Wallace. Fa pensar en la manera com ens comuniquem i com ens comportem en determinades situacions.

També m’ha incentivat a reaccionar.

Si amb els anys he intentat disminuir el meu espai de crítiques – als bancs, als experts, etc… – i augmentar el contingut dedicat a les persones que es mereixen un minut d’atenció, ara vull utilitzar aquest espai per escoltar més.

Aquest és el meu primer propòsit d’any nou: vull prestar més atenció. Per això totes les propostes d’inversions són benvingudes, sigueu lectors desconeguts o persones que em seguiu des de fa anys. No importen els títols, ni la professió. Si la borsa no fa distincions, jo tampoc.

Qualsevol es mereix explicar la seva història.

El meu segon propòsit d’any nou està relacionat amb l’objectiu de la pàgina.

Durant molts anys vaig llegir llibres de borsa i, sincerament, el tema em va començar a avorrir. Gràfiques, càlculs que no m’interessaven i un munt de xerrameca repetida. Em donava la sensació que ja ho tenia tot après.

En aquella situació, no sé per quin motiu vaig seguir informant-me. Només sé que un autor em va tornar a despertar la curiositat pels mercats financers.

El seu llibre va ser com una dutxa d’aigua freda. Com una veu que em deia: “Nen! Només ets al principi!”.

Des de la distància, veig molt difícil que, de sobte, una guspira et desperti d’aquella apatia en la que portes submergit durant un llarg període de temps. Em sembla que vaig tenir una sort increïble.

Des de llavors només faig que recomanar, una i altra vegada, el mateix llibre.

Quan vaig escriure els objectius de The Money Glory vaig concretar que volia “explicar l’economia i els mercats financers” a tothom qui em llegís. Però ara vull molt més que això. El meu segon propòsit d’any nou és encendre, amb les meves històries, aquella mateixa espurna que vaig experimentar aquell dia per la borsa i els mercats financers.

Vull ser aquella veu, aquella dutxa d’aigua freda. I em sembla que m’hauré d’esforçar una mica per aconseguir-ho.

Gràcies per seguir-me durant aquest 2014 i us desitjo un molt bon any 2015!

 

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.