Només Wall Street està enamorat de FreshPet

Després de investigar una mica FreshPet, dies després de la seva oferta d’accions, el meu interès per aquesta companyia va desaparèixer. Una empresa que fa aigües per totes bandes i pretén vendre un producte “pijo” per gossos i gats que, a més, els produeix diarrea.

Mal assumpte.

Però la periodista Sonya Colberg ha tornat a despertar la meva curiositat i ens ha presentat un negoci pitjor del que ens imaginàvem. 

Des del portal The StreetSweeper, Colberg ens posa al dia amb els primers resultats trimestrals que presenta la companyia i l’ha classificat entre les empreses de la pàgina que estan sota vigilància.

FreshPet ha augmentat les pèrdues els últims tres mesos i el forat patrimonial s’ha fet més gran: els passius ja sumen més de 118 milions de dòlars, comparats amb uns actius de 75 milions. Amb un valor comptable negatiu, com s’entén que la capitalització de la companyia segueixi al voltant dels 600 milions de dòlars? Però, si ni les previsions de vendes són bones!

Segons els mateixos portaveus de la marca, la seva estimació d’ingressos per cada frigorífic és 19,57 dòlars per dia. I esperen arribar als 21 dòlars a finals de 2015. Mentre que una sola unitat de les “salsitxes” FreshPet Vital ja val 27,49 dòlars.

Els defectes comptables de FreshPet

FreshPet treballa amb una varietat limitada de productes i pocs recursos en un mercat ple de competidors de renom. Purina, Del Monte i, fins i tot, la cadena WalMart estan llençant marques de menjar saludables per animals.

Això demostra, tal com apuntava FreshPet en la seva presentació, que hi ha un gran segment dels 85 milions de propietaris de mascotes que es preocupen pel que menja el seu gos o gat i estan disposat a pagar-ho. Però hi ha altres empreses més ben preparades per traduir aquesta demanda amb beneficis.

Segons Colberg, les salsitxes i altres productes de FreshPet tenen preus prohibitius. Amb aquesta dieta costaria més de 10 dòlars per dia alimentar un gos gran. Amb el risc afegit que no sigui el que més agradi a l’animal.

Mentre que la publicitat de FreshPet anuncia que els seus productes no tenen conservants artificials, si que incorporen conservants naturals com sal o seleni de sodi. Que, a la llarga, també són perjudicials per a la salut. Però les queixes dels clients, per altra banda, van dirigides precisament a la pèssima duració dels aliments.

En definitiva, FreshPet té un negoci que no rutlla, un producte que no agrada i, en canvi, un acció que es troba pels núvols. S’està preparant una autèntica tempesta perfecte, ideal, per qui vulgui vendre accions de la companyia en descobert.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.