4 dies per invertir segons els principis del Value Investing

El value investing és un mètode de inversió, que en els últims anys ha augmentat la seva popularitat. Sobretot a través de les xarxes, la publicació de llibres en castellà i la convocatòria de congressos i conferències. Tendències a part, la inversió en valor no té res d’estrany i prové del vell art de comprar barat el que podria valer una fortuna.

En l’àrea de la valoració d’actius financers, els fundadors d’aquesta disciplina van ser Benjamin Graham i David Dodd. Inversors i professors d’universitat, van publicar dos llibres que resumeixen la seva filosofia: Security Analysis i El Inversor Inteligente.

El pilar fonamental del seu mètode és el càlcul del “valor intrínsec”. Segons Graham, aquest és el conjunt d’“actius, beneficis, dividends, perspectives clares, en contrast, per exemple, amb les cotitzacions del mercat”.

Amb l’aplicació del mètode del value investing, l’inversor es podrà beneficiar de les distorsions que provoca la borsa. Sempre i quan, després d’un estudi en profunditat de les dades d’un negoci, descobreixi una empresa amb un valor intrínsec superior als capritxos del mercat.

Dècades després que els dos autors establissin les bases del value investing, els seus fidels seguidors, i també alumnes, com Warren Buffett, Charlie Munger, Walter Schloss o Seth Klarman han demostrat l’eficàcia del seu mètode, registrant durant anys rendiments superiors a la borsa, representat pel selectiu Standard & Poor’s 500.

L’anàlisi financer d’una empresa cotitzada, seguint aquests principis pot representar mesos i, fins i tot anys, de feina. Sobretot per una persona que no hi dediqui exclusivament les vint-i-quatre hores del dia. La proposta d’aquest escrit, per exagerada que pugui semblar, pretén resumir aquest procés en quatre apartats diferents:

Tot i així, hi ha una llarga llista d’apartats i sub-apartats seleccionats del blog que també són imprescindibles per entendre tot el procés.

 

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.