Inverteix en un model d’èxit, compra una empresa

A més d’aconseguir la fama per apostar en contra de la bombolla immobiliària, l’inversor John Paulson és reconegut per les seves estratègies event-driven, que s’aprofiten de les situacions excepcionals.

La firma Paulson & Co. analitza demandes judicials, reestructuracions empresarials, concursos de creditors, conflictes d’equips directius o spin-off per executar les inversions dels seus hedge funds.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Però una de les seves especialitats són les fusions i adquisicions corporatives.

Rendibilitzar una situació d’aquestes característiques és el que s’anomena arbitratge i es fa de la següent manera:

Inicialment, des del punt de vista d’una adquisició, hi ha dos participants: la empresa que compra (A) i l’empresa absorbida (B). S’anuncia la operació i se li posa un preu, per exemple 15 euros per acció. A partir d’aquest moment, la cotització de les accions de l’empresa B oscil·laran al voltant d’aquest punt de referència.

Depèn de les expectatives d’èxit de l’operació que aquest preu baixi o es mantingui.

El treball de l’equip de Paulson és calcular les probabilitats d’èxit de la transacció per comprar, o no, les accions amb un descompte. L’arbitratge és el procés de beneficiar-se d’un error del sistema. En aquest cas, guanyar el diferencial del punt de vista del mercat i el preu (15 euros) pel que s’acabarà adquirint la companyia.

A “The “Risk” in Risk Arbitrage” el mateix John Paulson ens explica com el “temps” o el “finançament” són algunes de les variables imprescindibles per conèixer les probabilitats d’èxit d’una adquisició.

Operacions corporatives que depenen de finançament extern, acords estrictes o absorcions d’empreses amb pocs beneficis són algunes situacions que considera perilloses. Mentre que recomana les transaccions exemptes de condicions inicials i en sectors poc regulats.

La virtut d’aquest model és la seva capacitat de rèplica. Qualsevol industria és víctima de canvis empresarials i, per aquesta regla de tres, qualsevol empresa pot ser un objectiu per Paulson & Co.

La clau: Invertir en un model d’èxit

Els inicis d’un inversor amateur són desesperants.

Què busques? On hi ha la “X” que anuncia el tresor amagat?

“You can be a stock market genius” de Joel Greenblatt i “The Manual of Ideas” de John Mihaljevic són  alguns dels llibres que s’assemblarien més a un mapa del tresor.

"Manual of Ideas" de John MihaljevicAquestes dues publicacions es concentren en models, que qualsevol companyia pot patir pel sol fet d’existir, i són el mateix tipus de situacions que analitzen els hedge funds etiquetats com event driven com els de Paulson & Co. o Third Point de Dan Loeb.

Entendre una operació corporativa dóna una avantatge competitiu essencial, per sobre de milers d’analistes tècnics que no entenen els canvis sobtats que pateixen les seves gràfiques.

Queden marejats quan una companyia es divideixs’anuncia una adquisició i, quan una empresa torna d’un concurs de creditors no tenen ni historial de dades!

Malgrat que cada model té les seves pròpies variables i el seus secrets, un cop es coneixen, es poden replicar a tots els sectors industrials.

Amb la crisi financera es va demostrar que no només els bancs van ser els rescatats, sinó que també ho van ser participants de sectors estratègics, com General Motors, empreses d’assegurances com AIG i, per suposat, els compradors d’hipoteques Freddie Mac i Fannie Mae.

Els hedge funds es van estudiar cada una d’aquestes empreses a fons, però quasi tots van invertir en aquest model.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.