L’irresistible model de negoci de “El Pollo Loco”

La marca El Pollo Loco es va estrenar a la borsa dels Estats Units amb la responsabilitat d’agafar el relleu a Chipotle, com el valor estrella del parquet. Si aquest experiment de menjar mexicà va ser un èxit total, la nova cadena haurà treballar fort per assolir el mateix nivell.

El Pollo Loco means crazy chicken” explica l’empresa en el document informatiu d’incorporació a la borsa. No és més que això. A cada establiment el seu valor afegit principal és la cocció del pollastre. L’ingredient estrella el serveixen marinat i a la brasa, en burritos, acompanyat amb una llarga llista de salses, amanides, patates…

El menú ha rebut bones crítiques dels seus consumidors. Alguns usuaris californians es desfan amb bones opinions i fins i tot els esportistes el recomanen. Aquests elogis sorprenen, quan altres marques nord-americanes com McDonald’s, Wendy’s o Taco Bell, han sigut fins i tot denunciades pels ingredients dels seus productes.

Des de la seva creació, El Pollo Loco ha augmentat la seva dimensió fins un total de 400 establiments. La gestió d’aquests locals està repartit entre franquícies i restaurants propis. L’objectiu de l’empresa és expandir la seva xarxa de locals fins arribar a cobrir tot el territori dels Estats Units.

“El Pollo Loco”, massa popular?

Un model de negoci basat en franquícies i restaurants iguals, com el que proposa El Pollo Loco, és atractiu perquè és fàcil de replicar. Si funciona en un territori, perquè no pot fer-ho a través de tot un continent?

Això els inversors ho han vist i ho demostren les cotitzacions. Segons les dades publicades a l’informe del tercer trimestre de 2014, la companyia ja està molt cara:

El Pollo Loco - Resultats Provisonals 2014

A partir d’aquests números – que, atenció, estan extrapolats i no contemplen la mateixa previsió de creixement que informa la directiva -, aquest és el Rendiment de les Inversions:

El Pollo Loco - Rendiments Provisionals 2014

El mercat ha vist la oportunitat, i un paral·lelisme amb altres cadenes d’èxit, i ha encarit una cotització que no se sap si pot compensar el rendiment de les inversions futures.

La preocupació i dedicació en el disseny dels restaurants i l’impuls per crear una marca d’èxit, a través de la venda de franquícies, són els recursos clau de El Pollo Loco, segons un breu estudi del model de negoci.

La companyia californiana vol que El Pollo Loco sigui símbol de menjar sa, tant de moda actualment, i classifica el concepte dels seus restaurants entre el fast-casual i el d’una cadena quick-service – que no és el mateix que fast food.

Aquesta és el seu model de negoci, distribuït segons el business model canvas:

Model de Negoci de El Pollo Loco

Com no em pot agradar El Pollo Loco?

Com a tots els inversors! Per això és una acció tan cara. No obstant, no és motiu suficient per abandonar-la, sinó per seguir-la atentament i observar si compleix tot el que promet.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.