The Gap és el millor del S&P 500 segons la nova fórmula

El perfeccionament de la “Fórmula Màgica” ha eliminat directament el conglomerat Graham Holdings de les primeres millors posicions de l’índex Standard & Poor’s 500, i ha sigut substituït per la marca de moda The Gap. En general, s’ha sacsejat la llista de les millors empreses de Wall Street. Les causes principals han sigut les modificacions de la fórmula i els nous resultats empresarials del tercer trimestre.

Per això s’han estrenat les energètiques Marathon Oil Corporation, Southwestern Energy i Helmerich Payne a les primeres posicions del rànquing. Coach Inc. manté la segona posició i Bed, Bath & Beyond, només cedeix del setè al vuitè lloc del rànquing.

Fórmula Màgica Novembre

En resposta a un pregunta que em fan sovint: Tota aquesta informació financera es troba a Yahoo! Finance. Utilitzo un petit codi de programació per obtenir les dades automàticament – un codi de parsing en llenguatge Python. La informació és gratuïta, fiable, però a vegades es corre el risc de treballar amb dades caducades. Ai, qui disposés d’un terminal Bloomberg!

Al trobar-me amb una situació compromesa, he preferit modificar el sistema i afinar-lo una mica perquè s’assembli a les indicacions del llibre de Joel Greenblatt. Per això, he utilitzat el ratio entre els ingressos abans d’interessos, taxes, depreciacions i amortitzacions (EBITDA) i el Valor de la Companyia (Enteprise Value), per calcular el Rendiment de les Accions. I el ratio EBITDA / Actius, per calcular el Rendiment de les Inversions.

   
Els beneficis puntuals de Graham Holdings

La modificació dels criteris de la fórmula ha suposat la desaparició de Graham Holdings de les posicions d’honor. L’empresa viu un interessant procés de transformació, que ha passat per abandonar la dependència de la marca “Washington Post”. Aquesta transformació ha significat també l’entrada d’una gran quantitat d’ingressos que procedien de la venta d’empreses subsidiàries, que han inflat els beneficis de l’empresa, i no es repetiran en un futur. El Rendiment dels Actius, tan elevat, esta impulsat per aquests ingressos puntuals.

El segon trimestre, per exemple, Graham Holdings va ingressar 375 milions de dòlars per la venda d’empreses subsidiàries a Berkshire Hathaway. Si els beneficis per acció van ser 100,80 dòlars, les operacions continues del negoci només van representar uns 49,68 dòlars.

La modificació de la fórmula màgica ha restat importància als beneficis de les companyies que només succeiran un exercici, les operacions discontinues, i es concentra en els ingressos operatius. D’aquesta manera, la llista és més realista.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.