Hertz, sota la llei del silenci

“No news is good news” va sentenciar per primer vegada el novel·lista francès Ludovic Halévy i Hertz ho havia demostrar fins aquesta setmana quan, després de mesos de silenci, va modificar les previsions de resultats de l’any 2014 a la baixa.

La cotització es va desplomar més d’un 10% i els inversors segueixen perduts, sense conèixer encara els resultats dels dos últims trimestres. Hertz ha de revisar la comptabilitat des de l’any 2011, el ball de xifres que va provocar la integració de Dollar Thrifty, i els seus informes segueixen pendents de carregar a la base de dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors dels Estats Units (la SEC).

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

El silenci inquietant de l’empresa de lloguer de cotxes ha conduit al parquet ha seguir cegament les opinions dels gurus de les finances. La última novetat va ser el retorn a la càrrega de Carl Icahn, qui va anunciar l’acumulació d’un 8,48% de Hertz, amb la compra de 38,8 milions d’accions. El preu de les accions es va estabilitzar. Podrà el magnat de les finances de Nova York intervenir i exigir explicacions?

Hertz a la cartera Valkyria

Des del mes d’abril del 2013 a Hertz li havien sortit molts pretendents, començant per tres estudiants del MBA de Columbia. Amb un anàlisi, que va guanyar el Pershing Square Prize i va demostrar les possibilitats de la multinacional per sobre d’altres competidores com Avis, va situar a Hertz en el focus de moltes carteres de inversions. En el meu cas particular, també la vaig incorporar a entre les posicions de Valkyria com un valor conservador amb potencial de creixement.

La directiva de Hertz va correspondre als seus enamorats, però temporalment. La decisió més significativa va ser l’anunci de la separació del segment de lloguer de maquinària del conjunt d’altres negocis, mitjançant un spin-off. Aquesta proposta, ja contemplada en l’anàlisi inicial dels tres estudiants, va ser benvinguda entre la comunitat financera.

Després d’això: silenci. Sis mesos de 2014 en blanc que semblen no preocupar als administradors de Hertz. Ni comunicats de premsa, ni dades provisionals que relaxin els ànims.

La meva reacció va ser desfer-me de les accions durant aquesta setmana, sortosament abans del comunicat de la companyia. Encara que el televisiu Jim Cramer, amb la seva eufòria habitual, senyalés la companyia com la millor participant del oligopoli del lloguer de cotxes, en el mercat dels Estats Units. En quines novetats es basava Cramer per oferir aquesta proposta a principis d’estiu?

Les eventualitats de les modificacions comptables ja han avançat algunes males notícies. Segons la mateixa Hertz és possible que el spin-off de Hertz Equipment es retardi. El programa de compra d’accions també és una incògnita.Si el futur és incert, el passat és una mentida. Els accionistes no saben quins beneficis va obtenir l’empresa durant la primera meitat del 2014, i totes les dades disponibles des del 2011 estan per se equivocades.

Si el concepte de risc està associat directament amb l’accés a la informació, ara mateix Hertz és una caixa de sorpreses. O, molt pitjor, una bomba de rellotgeria.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.