Si Michael Kors és una gran inversió, Safeway és una ganga

Un anàlisi general del Standard & Poor’s 500 indica que la marca del dissenyador Michael Kors és la millor oportunitat de inversió del mercat actual, després d’aconseguir un rendiment d’un 36% sobre els seus actius, l’exercici passat. És l’estrella del selectiu nord-americà. Però no per això, és l’acció perfecta. Els títols de Safeway també brillen per ser una ganga; les més barates d’aquest univers format per 500 accions. Segons la famosa “Fórmula Màgica”, l’equilibri entre el rendiments d’una i la cotització de l’altra s’amaguen les inversions extraordinàries.

La “Fórmula Màgica” no és ni màgica, ni és una fórmula. Són dos indicadors que el gestor d’inversions Joel Greenblatt va explicar en “El pequeño libro que bate el mercado”. En el llibre demostra que la millor inversió és la que combina una empresa amb la capacitat de multiplicar els seus actius (ROA), i que alhora la seva cotització és prou barata respecte els beneficis que registra. Per calcular aquest últim, Greenblatt utilitza el rendiment que paguen les accions; conegut com Earnings Yield  i és el benefici empresarial dividit pel preu dels títols.

El rendiment dels títols de Safeway és d’un 40%, aproximadament. Millor que el constructor Pulte Homes i que la companyia d’aviació Delta Air Lines. I, per suposat, ni punt de comparació amb el tipus d’interès que paguen els bons del Tresor nord-americà a 12 mesos, actualment un 0,1%. Malauradament, l’evolució del negoci de la cadena d’alimentació no és molt millor que d’altres, ja que només va registrar un ROA d’un 2,49% l’últim exercici.

Fossil, PetSmart i CF Industries Holdings, no són millors empreses que Michael Kors, ni més barates que Safeway, però les seves dades financeres combinen les característiques que la “Fórmula Màgica” exigeix: un preu assequible i una activitat empresarial imparable. N’hi ha més com elles; aquest és el Top 20 de les millores accions del S&P 500, segons les dades de tancament del 2 de juny:

S&P 500 - TOP 20 - ROA

S&P 500 - TOP 20 - Earnings Yield

S&P 500 TOP 20

 

This post is also available in: Castellà

One Comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.