Civeo, el spin-off dels allotjaments de Oil States International

El 30 de maig la companyia Civeo començarà a cotitzar a la borsa de Nova York. Amb el ticker “CVEO”, la nova empresa agruparà els serveis d’allotjaments per a empreses extractores de recursos naturals, que fins ara formava part de Oil States International.

Els accionistes d’aquesta última rebran, mitjançant un procés d’spin-off, un total de 2 accions de la nova companyia per cada una de les antigues.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Civeo proveeix allotjament, catering i serveis de transport (autobusos, avionetes…) a treballadors de companyies mineres o petrolíferes, amb interessos en entorns sense urbanitzar. El negoci compta amb estructures mòbils provisionals, com també “pobles” sencers fabricats al voltants de les explotacions dels recursos naturals. El 68% dels ingressos provenen de diferents regions de Canadà, però també té instal·lacions als Estats Units i a Austràlia.

Tot i que les vendes durant l’any 2013 van descendir un 6%, fins els 1.041 milions de dòlars, el marge operatiu és manté en un 40%, aproximadament.

CIVEO_Data

Les característiques particulars del negoci de CIVEO li faciliten un conjunt d’avantatges que el diferencien de possibles competidors de la mateixa indústria. L’empresa té contractes a llarg termini amb majors energètiques com BHP Billiton, ESSO, ConocoPhillips o la brasilera VALE. L’inici d’una relació amb qualsevol d’aquestes multinacionals li permet establir vincles amb altres companyies que tinguin interessos d’explotació en el mateix territori on ja s’han instal·lat.

També hi ha la possibilitat d’escalar el negoci si alguna de les multinacionals té èxit en la seva activitat i incrementa el número d’efectius en diferents fases de la operació. Segons un exemple de la presentació del spin-off, els allotjaments Wapasu Creek Lodge, als Estats Units, es van instal·lar l’any 2006 amb 589 habitacions. L’augment dels interessos d’explotació en aquesta zona va demandar una expansió de fins a 7.500 habitacions.

El negoci està lligat a la fluctuació dels preus de les commodities, però està diversificat i és adaptable. És el mateix tipus d’activitat complementària que l’inversor d’East Coast Asset Managemet, Christopher Begg, recomanava en el seu últim informe. Mitjançant aquest tipus de negocis complementaris, els inversors es poden beneficiar de l’auge actual de la recerca de energies, mitjançant noves tecnologies d’extracció, amb una exposició al risc més baixa.

En el procés de spin-off Civeo ha adquirit un deute de 750 milions de dòlars amb la empresa mare, Oil States International, que preveu tornar en cinc anys. Un dividend trimestral de 0,13 dòlars és un dels atractius per atraure els inversors cap a la nova cotitzada. L’altre és la possibilitat que les accions es converteixin en una societat immobiliària cotitzada; una REIT. Són algunes de les possibles transformacions que esperen Jana Partners, amb un 11% del capital total i Greenlight Capital amb un 5%, després de ser els qui van proposar el mateix spin-off.

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.