Greenlight Capital acusa un blogger de publicar les seves estratègies

El fons de inversions de David Einhorn, Greenlight Capital, ha demandat a l’autor de “Valuable Insights” per recomanar les mateixes accions on estaven invertits. Seeking Alpha, la pàgina web on està emmagatzemat el blog, ha mantingut en l’anonimat el responsable de l’escrit que exposava les qualitats del fabricant de microprocessadors de memòria Micron i mencionava “un reconegut inversor” com un dels insiders de la companyia.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

L’anàlisi del desconegut autor, publicat el 14 de novembre, es va avançar al timing de la societat de inversions. Einhorn tenia preparada la gran revelació pública sobre Micron per a la conferència del dia 21 de novembre a la Robin Hood Investors Conference; un cicle de xerrades on diferents analistes d’inversions expliquen les seves millors idees i està destinat a recaptar fons per a beneficència.

Conscients de l’efecte de les paraules en la cotització dels valors quan el gestor exposa una proposta inesperada, el que es coneix com “Einhorn Effect”, el fons va actuar amb la màxima cautela. El sentiment de mercat no havia d’interferir en l’estratègia d’acumulació d’accions de Micron. El hedge fund fins i tot va sol·licitar una petició de discrecionalitat a la Security Commission Exchange (SEC) i va retardar fins el dia 25 de novembre la documentació on informava d’una posició de 23.020.200 accions, un 2,2% del capital de la companyia.

Els motius de l’interès de Greenlight Capital per Micron la trobem en la carta dirigida als seus partícips del 21 de gener. Segons aquesta, el sector dels xips DRAM, on opera l’empresa, ha patit una transformació des dels seus inicis, a principis de mil·lenni. Menys fabricants, més especialitzats i amb més coneixements, són els que rivalitzen en un mercat on l’entrada de nous competidors és cada cop més difícil. El sector s’ha transformat; el microprocessador de memòria com a commodity a ha passat a ser un producte diferenciat.

No és casualitat que el hedge fund seleccioni Micron. Fa més de dos dècades que aquesta tecnològica formava part de la cartera de renta variable del fons, però en una posició contrària. Entre l’any 2001 i 2005 l’anàlisi de Greenlight Capital era baixista. Ara, els càlculs del grup d’Einhorn apunten a un increment de beneficis. A la carta expliquen que és la primera vegada que el fabricant prefereix utilitzar els seus excedents de caixa per reduir el número de títols cotitzats i no per ampliar el seu número de fàbriques. Això tindria una repercussió en els beneficis per acció que sumarien fins els 4 dòlars l’any 2014.

Greenlight Capital va comprar les accions de Micron a 16,49 dòlars i ja suma una rendibilitat d’un 30%, aproximadament. Tot i així, el grup financer està disposat a resoldre la incògnita de l’informador, que probablement es troba dins de les seves files. Per això el 1 d’abril estan citats a declarar els responsables de la pàgina de inversions Seeking Alpha als jutjats de Nova York.

Bloggers contra les grans indústries

És irònic que un petit escriptor talli les ales d’un fons de inversió, qui disposa de recursos financers i legals per enfrontar-se a milers d’obstacles. En canvi, no és la primera vegada que un blogger espatlla un negoci. Productes tecnològics, alimentaris, etc… Tots estan sota sospita davant de la opinió pública de Internet i als “soplos” dels treballadors desitjosos de desgranar on-lines les entranyes, i també misèries, de les seves empreses.

A la indústria cinematogràfica el sabotejador té noms i cognoms: Harry Knowles. El propietari de in’t it Cool News va servir-se de fotografies del rodatge de Batman & Robin per criticar el que havia de ser l’èxit comercial de taquilla de finals dels 90. Les opinions de l’equip de Knowles van provocar les ires de la Warner Bros, la productora del projecte protagonitzat per George Clooney i Arnold Schwarzenegger, que havien fet els possibles per executar el projecte amb el màxim secretisme. A aquesta polèmica se li atribueix una petita porció del desastre que va ser finalment la pel·lícula.

A Greenlight Capital aquesta situació li queda lluny, ja que l’escrit va espatllar principalment l’efecte sorpresa de la presentació però no va provocar pèrdues i molt menys desastres. Però, sense un culpable a qui atribuir el delicte, els propietaris del hedge fund temen que aquesta situació es pugui repetir.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.