Continua la reestructuració de Sears amb la divisió de Land’s End

El dilluns 7 d’abril la cadena de roba Land’s End abandonarà la protecció de la gran companyia nord-americana Sears i començarà a cotitzar independentment a la borsa. En aquest procés d’spin-off, el conglomerat concedirà als seus accionistes una participació de 0,300795 accions de la nova empresa per cada un dels antics títols del holding.

Amb aquesta divisió, Sears suma quatre operacions de reestructuració de marques secundàries, orquestrades pel conseller delegat i també inversor principal Edward Lampert.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

La separació de Land’s End significarà, per a Sears, el trencament d’un idil·li que ha durat 12 anys, des de la compra de la cadena l’any 2002. L’últim exercici registrat, el negoci de Land’s va aportar un total de 1.600 milions de dòlars en concepte d’ingressos i és una de les marques més reconegudes del grup. Després de la separació, s’especula que els directius de Sears començaran els procediments per desfer-se també dels actius immobiliaris del holding, a través de la constitució d’un REIT, i també del segment de productes per a automòbils, Sears Auto Center.

Segons la presentació de l’spin-off de Land’s End, els productes de la companyia estan pensats per a un client de classe mitja-alta, educat i professional. A més de vendre en botigues físiques dels Estats Units, integrades en la cadena Sears, Land’s End també té centres de distribució a Canadà, Regne Unit, Alemanya, França, Àustria i Japó. Amb la separació, la intenció de l’empresa és retenir el comprador i incrementar el mercat on-line, d’on provenen ja més del 80% de les vendes directes.

Pel que fa la operació corporativa, els insiders passaran a tenir un pes important en el capital de la nova companyia independent, amb una participació de fins un 72,1%. Baker Street Capital (6,7%), el hedge fund de Bruce Berkowitz, Fairholme Capital (17%) i Eddie Lampert amb ESL Investments (48,4%) seran els màxims inversors.

Aquest últim, ostentant el rol de conseller delegat, també és l’ideòleg d’aquesta operació i de la successió de divisions que ha fet Sears fins a l’actualitat. L’objectiu de Lampert és enfortir el negoci fonamental de l’empresa mare i també el de la seva cartera d’accions. Una decisió que per algunes empreses ha significat un triomf, i d’altres ha representat un veritable desastre.

Un exemple és Orchard Supply Hardware.  Aquesta petita cadena de botigues de productes de bricolatge establerta a California, va separar-se de Sears per competir en el mateix mercat que ho feien companyies de la talla de Wal-Mart o The Home Depot. Lampert, amb 2.122.707 accions, va aconseguir desfer-se de la meitat de les posicions quan la cotització oscil·lava desenfrenada, direcció els 30 dòlars, per embutxacar-se un bon benefici. La separació va ser profitosa per a la seva cartera però el negoci d’Orchard no donava per més i el 17 de juny de 2013, dos anys després del spin-off, es va declarar en suspensió de pagaments per problemes de caixa i de clientela.

ESL Investments, per altra banda, encara manté 5.786.416 accions de la companyia Sears Hometown and Outlet Business, una cadena de botigues de parament de la llar que es va dividir l’octubre de 2012. Una de les poques posicions, relacionades amb Sears, que Lampert encara confia i que ha rebut l’aval d’altres analistes, com Whitney Tilson, que consideren aquesta nova empresa com una bona aposta d’inversió. Amb l’avantatge de treballar en el sector retail, aquesta marca, com Land’s End, pot replicar un model de negoci a través del territori, si atrau als clients i obté una rendibilitat positiva.

This post is also available in: Castellà

One Comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.