La mala gestió de eBay impedeix que PayPal creixi

La última proposta de l’inversor Carl Icahn és que PayPal abandoni la plataforma de subhastes eBay. Després d’adquirir una participació del 2% i convertir-se en l’accionista majoritari, Icahn també s’ha erigit com el propietari més protestatari de la casa de subhastes on line. Segons la seva opinió, un spin-off per separar a PayPal de eBay, seria la millor fórmula contra la mala gestió de la companyia, que no ha permès desenvolupar el potencial amagat del sistema de pagaments digitals.

“eBay ha publicat uns resultats mediocres, comparats amb Amazon, Visa o Mastercard” va declarar Carl Icahn al canal de notícies nord-americà CNBC. Michael Donahoe, el conseller delegat de la companyia i els inversors tecnològics Marc Andreessen i Scott Cook, que s’assenten en el consell d’administració, serien alguns dels responsables d’aquest desastre.

Segons Icahn, hi ha un conflicte d’interessos. Les prioritats personals de cada un dels consellers, alhora representants de pes de la indústria tecnològica, estan per sobre dels objectius globals de eBay i dels seus accionistes.

   
Els resultats financers de PayPal

La cotització d’eBay s’ha preparat per una possible separació i ja ha augmentat de valor. La direcció, tot i així, ja ha anunciat que no prendrà cap decisió condicionada pels últims esdeveniments.

PayPal, adquirida l’any 2002 per 1.500 milions de dòlars, amb una facturació de 1.100 milions de dòlars l’any 2013, continuarà com el segment de més creixement de l’empresa. Aquest volum de negoci supera amb escreix les comissions procedents de les subhastes. Aquest segment va ingressar 886 milions de dòlars, un 12% més.

Resultats de eBay per segments

Davant de l’evolució de les finances virtuals – el sector conegut com Fintech -, no s’entén que una de les marques pioneres segueixi a l’ombra d’un supervivent de la bombolla tecnològica. “No té cap sentit que un sistema global de pagaments sigui una subdivisió d’una pàgina web de subhastes… És com si Target fos la propietària de Visa, explicava el mateix fundador de PayPal, Elon Musk. Si la capitalització borsària de eBay és de70.000 milions, segons la revista Forbes, a PayPal li correspon més de la meitat.

Però la direcció no li ha prestat l’atenció que es mereixia. eBay s’ha dedicat a altres transaccions, com l’adquisició i venda posterior, a Microsoft, de la plataforma de trucades SkypeCarl Icahn declara al CEO Micahel Donahoe culpable de 4.000 milions de dòlars de pèrdues per aquesta operació.

Mentrestant, el conseller Marc Andreessen s’hauria aprofitat de la informació privilegiada per actuar, a través de la seva societat d’inversions, la seva participació de Skype s’hauria multiplicat per quatre.

La societat de AndreessenAndreessen Horowitz, té una llarga llista d’empreses tecnològiques entre les seves inversions, com Facebook, Foursquare o Instagram. Algunes són competidores potencials i d’altres negocis similars. Un bon motiu per desconfiar de les opinions d’Andreessen i de les seves decisiones a la cúpula de eBay.

El mateix succeeix amb el conseller Scott Cook, també fundador de Intuit, una startup dedicada a les transaccions financeres virtuals i competidora directa de PayPal.

Aquest clima de suposada injustícia és l’escena perfecta perquè Carl Icahn entri en acció. Un spin-off de PayPal ajudaria a posicionar la marca a la primera línia de la batalla per les divises virtuals, al costat de competidors potencials com Amazon, Apple o, fins i tot, BitCoin.

 

This post is also available in: Castellà

One Comment

Leave a comment
  • […] La primera piulada del magnat de les finances Carl Icahn va ser “Twitter is great. I like it almost as much as like Dell.” (Twitter és gran. M’agrada gairebé tant com Dell). Des de llavors no ha callat. En cada nova croada d’aquest defensor de l’accionista, Twitter és el seu camp de batalla preferit. Li ha servit per canviar les normes estratègiques d’Apple, defensar a Herbalife o reclamar la separació de PayPal del negoci de eBay. […]

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.