La veritable estafa americana

John Myers m’ha passat un “soplo”. L’escriptor amb titulació de “Investment Expert & Mining Guru” envia The Myers’ Letter a milers de subscriptors, on avisa que ara és el millor moment per comprar accions de Centor Energy. Aquesta petita empresa del sector del petroli podria créixer un 1.200%, gràcies al potencial de les seves reserves. I el millor de tot és que a Wall Street encara no ho saben!

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

La principal feina l’ha fet Centor Energy, també responsable de distribuir aquesta publicitat. L’empresa contracta el gurú, aquest promociona el producte, i la cotització de la companyia reacciona amb un augment d’un 10% l’endemà mateix de distribuir-se la Newsletter. No hi ha més motius fonamentals que l’especulació en un sector tant de moda com el del Shale Oil.

Si el lector s’hi fixava, podia trobar la trampa en el peu de pàgina. Code Inc. va pagar 500.000 dòlars a “The Myers’ Letter” per “conscienciar als inversors de l’existència de Centor”. L’expert se’n rentava les mans i deia, amb lletra petita, que “no pretén proveir un anàlisis de la posició financera de la companyia”. Tot i que el titular anunciava: “els insiders i els inversors en energia més poderosos coneixen el potencial de Centor”.

La situació de Centor Energy està molt lluny de ser el Giant del petroli que ens volen fer creure. Des de l’any 2011, Centor intenta fer-se un lloc enmig de la indústria energètica, però segons els seus estats comptables no té propietats, ni oficines i no hi ha cap executiu que cobri un salari.

La promoció, que va arribar a milers de possibles inversors, assegurava 1.000 milions de dòlars de beneficis derivats de les reserves on pot perforar. Segons les dades del 30 de setembre, acumula 430.000 dòlars de pèrdues. A la pràctica, Centor està assedegada per aconseguir recursos financers.

Al mercat, les cotitzacions es van comportar amb bogeria després d’aquesta publicitat. Ni eficiència, ni racionalitat. La jornada va sumar un 10% al valor de la companyia i la seva capitalització va tancar en 203 milions de dòlars. Un suma completament desorbitada si es té en compte que el valor comptable de Centor es troba sota zero.

El que es podria etiquetar com una estafa americana, no és la primera ni la última de les mateixes característiques. Una distorsió de la realitat en benefici d’una companyia, per mantenir les seves activitats. A John Myers només el dignifica el peu de pàgina, que especifica la seva mentida. En d’altres casos és més difícil traçar el camí dels ingressos de l’expert. Ningú dóna consells gratis i a darrera d’un gurú sempre hi ha una font de finançament a qui li interessen les seves paraules.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.