Les accions més odiades de la borsa no poden explotar

Ser el membre més odiat del parquet té les seves virtuts. Blyth, en aquest cas, podria estar orgullosa. La companyia de productes de consum va obtenir, a finals d’any, el títol de ser la marca més repulsiva del S&P 1500, amb més d’un 80% de les accions negociables en descobert, segons Bespoke Investments. En el supòsit que els seus gestors puguin convèncer que tenen entre mans un bon negoci es podria produir un short squeeze i demostrarien que de l’amor a l’odi hi ha un sol pas.

En el cas de complir-se algunes expectatives, Blyth acompanyaria a Netflix o Tesla, entre els protagonistes de short squeeze dels últims anys. El cotxe elèctric de luxe o el lloguer de vídeo en streaming també van recollir atacs de venedors, abans que ambdues marques els convencessin amb resultats positius i per sobre de qualsevol expectativa. Els contraris es van agrupar en massa en innovacions que van tardar a donar els seus fruits; Tesla havia arribat a sumar més de 32 milions d’accions en descobert, el mes de febrer de l’any 2013, d’un total de 74 milions d’accions negociables.

La ocasió perfecte per un inversor convencional és aprofitar els errors de venedors en descobert. Els óssos. Aquests tenen la obligació d’aportar garanties al seu intermediari, qui els presta les accions per vendre. Per cada salt positiu de la cotització, més diners han de desemborsar amb forma de garantia. Una situació concreta on l’empresa objectiu sorprèn al mercat, els contraris es veuen obligats a tancar posicions, amb una compra, per la pressió que els produeixen les garanties. A mesura que els curts tanquen posicions, més augmenta el preu de les accions al mercat, i es produeix un moviment recursiu conegut com short squeeze.

Blyth en l’actualitat

La situació general de Blyth, a finals d’any, era prou llaminera perquè els interessats es preguntessin si podria ser víctima del mateix fenomen. A simple vista, les coses no li podien anar tan malament; el 19 d’octubre la companyia que cotitza en el mercat OTC, CVSL, va proposar 16,75 dòlars per acció, per adquirir l’empresa. Una oferta per sobre dels 12 dòlars, on cotitzaven les participacions durant aquell mateix mes i a la que s’hi va negar rotundament la família Goergen, propietària del grup.

Les dades, en canvi, segueixen amb l’aspecte d’una companyia en vies de defunció. La multinacional que engloba vendes per catàleg i màrqueting multinivell de productes de decoració i nutrició, ha perdut clients amb el pas dels anys. Això es tradueix amb un descens mitjà de les vendes d’un 12% en els últims trimestres. Blyth tarda més de 330 dies a recuperar, amb forma d’efectiu, les compres d’inventari.

ViSalus, la marca líder de l’únic segment que encara registra beneficis, té les característiques d’un negoci equiparable a l’esquema de vendes d’Herbalife. L’empresa capta clients a través de la seva xarxa d’incentius. Les qualitats nutricionals dels seus batuts, a base de soja, no són destacables. El preu és extremadament superior al cost dels seus ingredients, pot ser perjudicial per a la salut d’alguns consumidors i la jerarquia de vendes és suposadament piramidal. Ho detalla a la perfecció Lazy Man and Money a ViSalus Scam. Però el pitjor de tot és que els possibles emprenedors, que haurien de donar gas a les vendes, no estan interessats en aquesta oportunitat de negoci!

Si un programa de nutrició és poc suculent, encara ho és menys el segment de venda de productes de decoració, i sobretot espelmes, englobat a través de la marca PartyLite. Una mostra d’això és la reducció de promotors, entre Europa i Amèrica del Nord, fins els 16.000 l’últim trimestre.

Malgrat la mala fama i les possibilitats externes de canviar el rumb, la familia Goergen està obstinada a mantenir el control del grup i no deixaran que ningú s’apropiï del que ells van fundar i de on cada membre en guanya un salari. No només estan orgullosos de tenir les accions més odiades de la borsa, sinó que fan els possibles per mantenir aquest honor un any més.

 

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.