Les prediccions de Saxo Bank per l’any 2014 i les que va fallar el 2013

Un altre any Saxo Bank presenta les Outrageous Predictions de l’any 2014. Una llista de possibles catàstrofes i sorpreses que podrien afectar a la política i a les finances del planeta. Titulats per alguns mitjans de comunicació com cignes negres, l’equip de Saxo Bank planteja deu escenaris hipotètics que serveixen per dissenyar estratègies d’inversió amb un gran potencial de benefici.

La característica principal del document de Saxo Bank és el seu alt marge d’error. Si revisem el passat, ho podrem veure amb claretat. Les prediccions per a l’any 2013 eren molt imaginatives, però la majoria no van succeïr. Al cap i a la fi, s’atreveixen a augurar cignes negres.

Errors a part, per a l’entitat financera l’any 2014 serà negre. Segons les seves prediccions, Europa haurà de trencar la seva inestable hegemonia i alguns dels seus països entraran en recessió. El quantitative easing de la Reserva Federal debilitarà l’economia dels Estats Units. O el sector tecnològic podria protagonitzar una fallida.

“La gran decepció del 2014 serà que tant els Estats Units com l’economia d’Alemanya no aconseguiran la velocitat d’escapatòria i el creixement serà zero” avisa Steen Jakobsen, economista en cap del banc danès.

   
Les 10 prediccions de Saxo Bank pel 2014

La Unió Europea impulsará la implantació d’un Impost sobre el Patrimoni. Segons l’entitat financera, la intervenció del sector públic en la riquesa dels individus la convertirà en una espècia de Unió Soviètica.

– Els partits polítics anti-Unió Europea podrien convertir-se en la primera força del Parlament Europeu, mitjançant una aliança. Aquest moviment seria el detonant per la desintegració de la Unió.

– Les cotitzacions d’Amazon, Netflix, Twitter, Pandora Media i Yelp, conegudes com the fat five explotaran després d’arribar a nivells màxims.

– Si la paritat dòlar/yen baixa per sota de 80, el Banc de Japó ho aprofitaria per a reduir el deute. Aquests pagaments conduirien a una crisi interna en el país.

– Els Estats Units seran víctimes d’un espiral de reducció de preus que causarà la temuda deflació.

– La Reserva Federal comprarà títols hipotecaris per reactivar l’economia, a través del programa de liquiditat quantitative easing.

– El mercat s’inundarà d’oferta de cru dels productors de petroli i el preu del barril baixarà per sota dels 80 dòlars.

– Alemanya entrarà en recessió.

– El selectiu borsari francès CAC 40 baixarà un 40%.

– Les divises de les 5 economies fràgils, formades per Brasil, Índia, Sud-Àfrica, Indonèsia i Turquia, baixaran un 25% respecte el dòlar, per la retirada dels estímuls a l’economia dels Estats Units.

Aquests escenaris són extraordinaris. Tant, que el 2013 només el preu de l’or va seguir la pauta que explicava Saxo Bank a les 10 prediccions econòmiques per aquest any.

Altres apostes que es referien també a matèries primeres, divises o la economia internacional, han caigut en l’oblit. Ni l’estat espanyol ha demanat un rescat, ni el DAX alemany ha baixat per sota dels 5.000 punts. Això confirma que aquestes prediccions econòmiques a més de ser extravagants, acaben sent completament equivocades.

 

This post is also available in: Castellà

4 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.