JCPenney o com una inversió pot destruir tota una cartera

Després de recuperar-nos de la volatilitat del mes d’agost, el mes de setembre s’ha caracteritzat per un desastre amb noms i cognoms: JCPenney. En qüestió de dies la cotització de les accions va perdre més d’un 30% per les pors que es van estendre davant una possible fallida de la companyia. En una tarda les accions van caure de 11,90 a 10 dòlars per títol en un obrir i tancar d’ulls. És el que vaig veure a través del mòbil en un trajecte d’autobús que habitualment dura 15 minuts; això és el que qualifico jo d’escenari de pànic.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Tenint en compte que una retirada a temps és una victòria, JCPenney va desaparèixer de la cartera abans que el desastre es transformés en llegendari. Malgrat escapar aviat, les pèrdues d’aquesta operació passen al número 1 del meu rànquing personal d’inversions fallides. La sort és que de tot se’n aprèn, en aquest cas n’espero treure dues lliçons:

1. La intervenció d’un gestor famós – Ackman – en una empresa no és garantia d’èxit.

2. Sempre s’ha d’analitzar des de més d’una perspectiva una inversió contrària en una companyia amb MOLTS problemes.

Valkyria_Setembre

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.