Value Investing Congress, notes de la primera jornada

Ahir ens dirigíem al Time Warner Center, just a l’entrada del Central Park de Nova York, perquè a les dues del migdia, hora d’aquí, començava un dels esdeveniments més importants que gira al voltant de les inversions: el Value Investing Congress. Qualsevol idea que s’exposa aquí, davant de centenars d’espectadors del Rose Hall es converteix en dogma de fe en els mercats financers.

La sessió d’ahir, tot i ser com ens l’esperàvem, no ens va acabar de convèncer. A mesura que apareixien els ponents, ens endinsàvem en un terreny desconegut que ens allunyava de Wall Street i dels discursos estàndard que omplen titulars. Des de Canadà a la Índia, els inversors van recórrer tots els indrets possibles per demostrar-nos que hi ha oportunitats de compra més enllà dels Estats Units.

Tot i que és habitual que el canadenc Guy Gottfried ens dirigeixi al seu país d’origen per trobar inversions (Glentel i Supremex), o Michael Castor ens parli de la seva indústria preferida, la sanitària (Cardinal Health i Aratana), no és normal que Donald Yacktman desaprofiti el seu discurs per renegar de les empreses grans.

La conclusió, després de l’speech de 13 conferenciants és que actualment s’ha de fer un esforç extra perquè la inversió tingui una compensació coherent. El mercat està sobrevalorat o, el que és el mateix, es car. Els gestors ja passen de llarg de les empreses altament capitalitzades; oblidem-nos per uns dies de Yahoo!, Netflix, Sears o AIG – valors que havien tingut el seu protagonisme en Congressos anteriors.

En aquesta sessió els gestors ens van instruir sobre les vies alternatives de recerca quan a Nova York no hi han oportunitats. Els inversors han d’utilitzar les seves aptituds macroeconòmiques i mirar a l’altra banda de l’oceà; s’ha de buscar per tot arreu. Rahul Saraogi busca entre les cotitzades de la Índia per aprofitar el timing baixista del país. Altres, com Charles de Vaulx, fan extensiva la seva cartera a tot els racons del planeta, des de Japó fins a Alemanya.

La discrecionalitat i l’exposició d’anàlisis sobre accions de segon ordre van ser les característiques fonamentals de la jornada d’ahir. Prudència i paciència, dos dels adjectius preponderants de la sessió. A la segona jornada, avui dia 17 de setembre, arribarà l’esperat discurs dels fundadors de l’acte, John L. Schwartz i Whitney Tilson, i l’entrega del premi al guanyador del Value Investing Challenge.

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.