L’inversor Dan Loeb proposa dividir Sony

Dan Loeb, el gestor del hedge fund Third Point, va fer una llista de temes que Sony ha de solucionar. En una carta dirigida al directiu de la marca Kazuo Hirai, amb segell del 14 de maig, l’inversor ha exposat un conjunt de passos perquè la companyia reestructuri els seus negocis i generi valor al mercat borsari.

La carta del gestor segueix el patró d’altres recomanacions: la marca japonesa hauria de dividir segments en empreses independents per focalitzar objectius i obtenir-ne un bon rendiment. En aquest cas, Loeb indica que Sony és més que una empresa d’electrònica. El segment de Sony Entertainment té un pes molt important, així com també tots els interessos en altres empreses com Olympus, M3 o Sony Financial.

Aquests són els motius perquè el segment de l’entreteniment s’hauria d’independitzar, i els passos que Sony hauria de seguir per fer-ho:

Sony Entertainment té una excel·lent cartera de productes: Actius televisius, drets cinematogràfics, productora musical i xarxes de televisió.

– Constitueix el 40% del valor total de l’empresa.

– Actualment, els ratios financers del segment Entertainment estan infravalorats, respecte els números d’altres competidors nord americans.

– Els gestors executius podrien concentrar-se en l’evolució d’aquest negoci, si es tractés d’una empresa individual.

– Mitjançant una divisió empresarial, a través d’una “Oferta de Drets de Subscripció d’Accions”, s’afavorirà als accionistes actuals i s’introduirà un nou flux de capital que servirà per pagar el deute actual.

64 milions d’accions són la raó principal que legitimen les recomanacions de Loeb. A través de diferents institucions, Third Point és l’accionista majoritari de Sony. En aquesta situació, com ja va fer amb Yahoo! en el seu moment, està posant en pràctica totes les armes disponibles dels grans financers, per beneficiar-se de la seva posició majoritària i practicar l’activisme financer. El mateix inversor ja ha sol·licitat una posició en el consell directiu de Sony.

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.