Bill Ackman ens deixa indiferents amb Procter and Gamble

Ni Herbalife, ni JC PenneyBill Ackman ha dedicat tot el temps que disposava, a la Ira Sohn Congress, per parlar de Procter and Gamble, empresa nord americana que comercialitza diferents productes de consum com Gillette o H&S. El fundador de Pershing Square Capital s’ha servit d’una presentació titulada “A rising tide is a good gamble” – un joc de paraules amb el mateix nom de la companyia -, per analitzar els punts forts de la multinacional.

La tesi principal que fonamenta els motius d’invertir a P&G és la llarga llista de productes que aquesta té en cartera. Segons Ackman 25 títols que valen mils de milions. Estan arrelades a la societat de consum des de fa dècades i tenen presència a moltes llars. Ell mateix comentava que utilitza una gillete cada matí.

   
El potencial de Procter & Gamble

Els potencials de creixement, segons l’inversor, són molt alts. Sobretot, si és té en compte els mercats emergents. El 40% de les vendes de Procter and Gamble procedeixen d’aquests mercats. Els guanys actuals de la multinacional estan per sota del guanys potencials que podria obtenir. Els marges també són inferiors a les possibilitats del negoci. Ackman indica que P&G té un benefici brut de 50%, igual que Colgate. En canvi, té un conjunt de productes que podrien constituir una empresa, cada un, individualment.

La conferència del gestor ha deixat indiferent als mercats i als mitjans. No ha tingut una vessant polèmica i alguns ho han passat a denominar efecte anti-Ackman. Les accions d’Herbalife han seguit creixent durant la sessió.

 

2 Comments

Leave a comment
  • Empresa massa coneguda, no dic que no sigui bona, la seva politica de recompra d’accions, i millora de la productivitat, esta donant bons fruits, pero la gent espera coses mes “sofisticades”

    • Em sembla que tothom esperava una sorpresa d’algun gestor. Tens tota la raó, esperàvem un anàlisi d’una empresa menys convencional. Alguna veritable sorpresa. Jo, particularment, també hi vaig trobar a faltar dos grans gestors: Ray Dalio i Dan Loeb.

      Salut!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.