La inversió de Dan Loeb a International Paper

Dan Loeb descriu a la presentació de resultats del primer trimestre del 2013 els motius de la seva inversió en International Paper (IP), una posició que ha incrementat la seva atenció i ha passat a formar part del nucli dur de la cartera del hedge fund Third Point.

IP és una companyia que dedica a la fabricació, manufactura i distribució de derivats del paper, destinats sobretot a l’empaquetatge. La seva capitalització en el mercat és de més vint mil milions de dòlars i, actualment, competeix amb Packaging Corp. of America i la no cotitzada Georgia-Pacific. Es tracta d’un sector molt concentrat, on els grans competidors ocupen més del 50% del mercat.

Les raons que dóna Loeb perquè International Paper sigui una inversió beneficiosa per a la seva institució es fonamenta en tres pilars principals:

HISTORIAL DE INTERNATIONAL PAPER

– IP ha destinat molts recursos a l’adquisició de companyies del sector com: SCA Packaging Asia, Temple-Inland i l’empresa turca Olmuska International Paper, per incrementar la seva posició en el mercat.

– L’endeutament de la companyia, de 10 milions milions de dòlars s’ha reduït a zero.

SITUACIÓ ACTUAL DE IP

– La companyia està focalitzada en el segment del paper corrugat, que suposa el 60% de les vendes de la companyia. És líder del mercat.

– Alt marge de beneficis. Fort control sobre els preus, malgrat el poc increment del volum de vendes.

HIPÒTESIS DE FUTUR I CATALITZADORS

– Hi ha una demanda judicial, pendent de resoldre, en contra de la companyia per controlar els preus del mercat. La Sherman Act. Les possibilitats a favor de International Paper són molt altes. Aquesta resolució la coneixerem a finals d’aquest mes d’abril.

– Un cash flow positiu i sanejat permetrà un programa de recompra d’accions o un increment del dividend.

– L’actual director general, John Faraci, es retira aquest any. Loeb creu que el gestor intentarà cimentar la seva reputació i deixarà un empresa totalment sanejada.

Aquestes últimes suposicions es basen en el document de Third Point i representen una opinió. No deixen de ser una hipòtesi. Tot i així, són una llista de raons basades en diversos factors que farien augmentar la cotització del valor.

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.