SeaWorld es prepara per sortir a la borsa

SeaWorld Entertainment

El dijous 27 de desembre SeaWorld Entertainment va anunciar la seva sortida a la borsa. Segons el comunicat enviat a la comissió de valors, la incorporació de les seves accions al parquet es farà a principis de 2013. A través d’aquesta operació, s’espera captar 600 milions de dòlars. Aquesta injecció de recursos propis servirà per cobrir els deutes de la companyia.

SeaWorld Entertainment és el segon grup operador de parcs temàtics més gran d’Estats Units, per darrera del gegant Walt Disney. L’empresa genera ingressos a través de la gestió d’onze parcs temàtics. Les instal·lacions més conegudes són el SeaWorld Orlando, San Diego i San Antonio. Aquests sumen el conjunt “més gran de balenes assassines domesticades”. Amb un total de 28 exemplars.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Els detalls de la incorporació de SeaWorld a la borsa

Blackstone Group és el màxim accionista de l’empresa. El fons va adquirir els parcs de SeaWorld del grup cerveser Anheuser-Busch InBev l’any 2009. L’import de l’adquisició va ser 2.300 milions de dòlars. Des d’aleshores, el fons liderat per Stephen A. Schawarzman, s’ha beneficiat de 610 milions de dòlars en forma de dividends especials. Si la oferta pública d’accions funciona, Blackstone podria arribar a triplicar la seva inversió inicial.

Com que els interessos d’aquest inversor principal ja han sigut satisfets, és possible que l’inversor individual no aconsegueixi veure recompensada la seva compra a borsa fins d’aquí uns anys. El pagament dels préstecs i les línies de crèdit són els principals entrebancs per generar beneficis. Actualment el deute de l’empresa és 1,7 mil milions de dòlars. Quatre vegades els ingressos projectats pel 2013.

Hem de tenir en compte que es tracta d’una oferta inicial. L’empresa no té una història pública, ni dades de referència en el passat per entendre com es comporta SeaWorld durant els cicles econòmics bons, i els cicles econòmics dolents. Per aquest motiu, la millor actitud davant de la sortida d’un nou valor és la prudència.

This post is also available in: Castellà

One Comment

Leave a comment
  • No compraria accions d’una empresa que gestiona parcs temàtics, ¿serà per la mala influencia dels que tenim al nostre país, els quals generen pèrdues continuades?

    La qüestió es que no ho veig com un negoci que pugui proporcionar un bon retorn, de totes formes, hem sobta i sorprèn, la rendibilitat passada que comentes, la qual ha aprofitat el hedge fund. Podria ser que aquest cas fos diferent, però com apuntes, el passiu en forma de crèdit llastrara la cotització i els beneficis durant un temps.

    En aquests articles un sempre descobreix coses curioses, el fet que fos propietat de la cervesera alemanya n’es un!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.