Greenlight Capital inverteix en Bagels

El resultat d’una llarga recerca, a les llistes de diverses carteres publicades a la SEC, a sigut la troballa de Einstein Noah Restaurant Group. Un negoci tradicional, basat en la venda de productes alimentaris, que s’amagava a la cartera de Greenlight Capital, a través d’accions tecnològiques, obligacions d’alt risc i posicions venudes.

Einstein Noah Restaurant Group (NASDAQ:BAGL) és una empresa dedicada a la venda de menjar ràpid de qualitat a través de tres cadenes de restaurants: Einstein Bros. Bagels, Noah’s New York Bagels i Manhattan Bagels, on el “Bagel” – un pa rodó amb un forat al mig – és el producte estrella. Einstein Noah es pot classificar a la categoria d’empreses de petita capitalització, tot i que es troba en fase d’expansió a través de l’obertura de restaurants propis i també franquícies. Amb 800 botigues repartides per Estats Units, encara té territori per estendre la seva marca.

Què té de interessant Einstein Noah perquè el hedge fund Greenlight Capital hi tingui un 3% de patrimoni invertit?

Insider Monkey indica que el gestor del fons, David Einhorn, fa més de dos anys que manté les accions en cartera. Entre els motius fonamentals de la inversió s’hi troba els grans volums d’efectiu que genera el negoci i es tradueix amb un bon rendiment dels títols. L’empresa paga un 3% anual dividend, juntament amb remuneracions especials.

Altres motius perquè BAGL ens pugui robar el cor es troba en el seu creixement. Einstein Noah té una forta recuperació de les inversions, segons la memòria del 2011 una franquícia aconseguia recuperar el 100% de la inversió si gastava un total de 5 milions a principis d’any. A nivell tècnic, segons les xifres del balanç, els beneficis per actius tangibles eren d’un 98,12%. Any rere any, les despeses per obrir botigues es paguen soles!

Pel que fa la direcció, aquesta vol focalitzar tots els esforços en el negoci que configura l’eix central; el segment retail. Per això es desfaran de la producció dels esmorzars i incorporaran més franquícies, ja que fins a dia de avui el 90% dels restaurant són propis. Una altra tasca que ha de completar el consell executiu és la reducció del deute, ja que els préstecs sumen un 30% de els actius totals.Tot i que si es compara amb el 2010, que representava un 60%, les xifres estan bastant sanejades.

 

4 Comments

Leave a comment
 • Molt bo com sempre!

  La veritat es que no la coneixia, bona iniciativa la d’anar parlant d’accions concretes i veure els seus punts forts i les seves debilitats. Hi ha infinitat d’empreses, especialment als EEUU, d’aquesta manera segur que alguna d’interessant trobem.

  Jo ara vaig darrere de Excelon, es més coneguda, però la estan castigant per una possible i quasi segura reducció de dividend (molt alt, per cert), es troba en mínims, es qüestió de veure si el castig es justificat o és excessiu.

  Records!

 • Hola Roger,

  No acostumo a fer grans anàlisis en accions pel simple tema del temps i la informació. Si vull tenir actualitzat dia a dia el blog, no tinc temps d’estudiar les accions. Si imposo una idea per setmana, potser aconsegueixo fer anàlisis “a fons” d’accions que ningú parla.

  És una forma de pràcticar, tant en càlculs com en escriptura.

  Excelon no la conec, però me l’apunto per fer-ne un futur estudi. A veure si coincideixo amb el teu resultat.

  Gràcies pel comentari i cuida’t!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.