ConAgra compra Ralcorp per 5.000 milions de dòlars

ConAgra Foods

ConAgra Foods es transforma en el grup d’alimentació més gran dels Estats Units, després d’anunciar la compra de Ralcorp, per 5.000 milions de dòlars. Segons l’anunci de la mateixa companyia, els inversors de Ralcorp rebran 90 dòlars per acció en efectiu, un 28,2% per sobre de la cotització de mercat de la companyia, en el moment de fer-se pública la operació.

ConAgra es convertirà en un conglomerat que registrarà més de 18.000 milions de dòlars en concepte de vendes. Aquest acord també li permitirà beneficiar-se dels acords de Ralcorp amb minoristes. Com les cadenes de fast food. A MacDonald’s, per exemple, el proveeix els esmorzars.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

Amb aquesta operació ConAgra també es fa responsable de 1.800 milions de dòlars de deute i s’estimen 225 milions dòlars en costos anuals derivats de la fusió de les dues empreses. El canibalisme entre marques de les dues empreses, que coincideixen en els mateixos segments d’alimentació, són un dels principals perills d’aquesta fusió.

La història de ConAgra amb Ralcorp

Aquest anunci no ha agafat per sorpresa a la comunitat financera, ja que no és la primera vegada que es proposa la compra de Ralcorp. L’empresa ja havia llençat una oferta d’adquisició de 94 dòlars per acció, el mes de setembre de l’any 2011. Però aquesta proposta va ser rebutjada pels accionistes.

Des d’aleshores, Ralcorp va portar a terme un procés de reestructuració i va separar la divisió d’esmorzars amb l’spin-off de Post. Mitjançant aquesta trasnformació, cada accionista de ConAgra va rebre mitja acció de la nova companyia. Des de llavors, les accions de Post han augmentat un 30%.

El principal beneficiari de la compra de Ralcorp és el fons d’inversió Corvex Management, que s’ha convertit en un dels principals accionistes de ConAgra. El fons està gestionat per Keith Meister, antic protegit de l’inversor Carl Icahn.

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.