Murphy Oil excuta un spin-off i segueix el camí marcat per Third Point

Murphy Oil dividirà el seu negoci de gasolineres i incorporarà les accions de la nova Murphy Oil USA a la borsa, mitjançant una operació de spin-off. La separació s’executarà durant l’any 2013 i seguirà l’estratègia dibuixada per Dan Loeb, director del hedge fund Third Point.

Vols rebre totes les novetats de The Money Glory?

L’operació corporativa per a la nova Murphy es va anunciar després de diverses temptatives de reestructuració. Dan Loeb va fer una llista de millores per incrementar el valor de les accions, com separar-se dels actius de gas natural del Canadà. També proposava vendre la participació del projecte Syncrude Oil o abandonar les refineries de petroli del Regne Unit.

La nova Murphy Oil USA

Murphy Oil USA recollirà el negoci de les gasolineres, que inclourà 1.154 estacions de servei. La majoria estan situades en els aparcaments dels Wal-Mart i en altres grans centres comercials. L’empresa també serà la propietària de dues plantes d’ètanol i set centres de distribució.

Segons Loeb, la divisió permetrà una clara identificació dels diferents segments: el minoritsa i el d’exploració i producció (E&P). En teoria, el mercat també hauria de valorar-los correctament. El sector retail és estable i té una generació constant de fluxos de caixa. En canvi, l’activitat situada en el upstream és més inestable, ja que està lligada a la volatilitat del preu del petroli.

Els inversors d’aquesta empresa esperaven una notícia com aquesta. Tot i que Murphy Oil, el 2011, va presentar uns ingressos bruts (EBITDA) favorables de 363 milions de dòlars, els últims tres anys les accions de l’empresa han caigut un 15%. Aquest mal comportament es contradiu amb les bones dades del sector i de l’índex Standard & Poor’s Oil & Gas E&P que ha crescut més d’un 50%.

A la indústria del petroli altres empreses del mateix sector ja han fet executat un procés de reestructuració semblant. El gener de 2011 Marathon Oil va anunciar la divisió del negoci de distribució, que estava formada per 1.350 botigues en set estats,  refineria i marketing, de l’activitat de producció.

El juliol del mateix any ConocoPhillips va anunciar un spin-off de les estacions de servei en una nova empresa anomenada Phillips 66, i que es va acabar de formalitzar l’abril passat. Aquestes dues noves empreses van tenir una gran acollida en el mercat de valors.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.