Els accionistes demanen a Barclays un spin-off

Els propietaris de Barclays demanen al director general dividir la banca d’inversió a través d’un spin-off. La majoria dels propietaris opinen que el banc ha d’aplicar reformes estructurals i tres dels trenta accionistes majoritaris han demanat a Anthony Jenkins, el CEO de l’entitat del Regne Unit, que prengui mesures contundents per afrontar els nous requisits legislatius.

El nou director va entrar en el càrrec aquest últim agost en una entitat implicada en diferents casos de manipulació del mercat. Barclays ha sigut declarada culpable de manipulació dels tipus d’interès a través del LIBOR, i  actualment té pendent un seguit de judicis com a presumpte manipulador de preus de l’energia, en el mercat de futurs.

Encara que els inversors no han percebut canvis, i menys en el preu de les accions, la nova cúpula directiva ja ha fet un seguiment de les 75 unitats operatives del banc i el rendiment que n’obté de cada un d’elles  Obligat per les normes de Basilea i les noves restriccions de capital que se’n deriven, Jenkins ha de prendre alguna decisió immediata relacionada amb l’estructura de l’entitat.

Els accionistes demanen que segueixi el mateix patró que UBS, animats pel comportament de la cotització de les seves accions. El preu dels valors de l’entitat Suïssa va augmentar fins un 20% després de l’anunci de reformes internes i aplicar una retallada de 10.000 llocs de treball de la divisió de renda fixa, de la banca d’inversió.

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.