El fons Third Point de Dan Loeb encén la guerra contra Yahoo!

El conseller delegat de Yahoo! Scott Thompson hauria falsejat el seu currículum, segons les investigacions realitzades pel fons Third Point. Aquesta acusació és un element més de la campanya del hedge fund de Dan Loeb, per aconseguir el control de la companyia tecnològica i modificar la seva estratègia.

Segons Third Point, el conseller delegat de Yahoo! hauria afirmat tenir una diplomatura en comptabilitat i informàtica en el seu currículum, expedit pel Col·legi de Stonehill. Segons la mateixa institució, Scott tindria només una diplomatura en comptabilitat. De ser cert, això desacreditaria les funcions d’aquest directiu, que mai va ser el predilecte de Loeb per executar els seus plans.

El hedge fund va entrar en fase d’activista a Yahoo!, quan va adquirir una participació superior al 3% del capital social de la companyia. Un cop es va fer públic el seu interès, Dan Loeb va explicar als seus clients els motius per invertir en la plataforma d’Internet.

Yahoo! Un model de negoci obsolet

Yahoo! és una empresa que manté el mateix model de negoci des de la revolució tecnològica. Per sobre de tot, els seus ingressos depenen dels anunciants, que paguen per inserir diferents banners en la pàgina del correu, els grups de notícies o el Yahoo! Respuestas.

Mantenint el rumb de creuer, la tecnològica ha aconseguit registrar cada any beneficis. Però un dels motius principals d’aquests guanys ha sigut la reducció dràstica de costos. Per una banda, mitjançant la disminució de la plantilla, per l’altra a través de l’externalització de serveis. Un exemple és l’aliança que manté amb Microsoft per utilitzar el seu buscador. Aquesta activitat, que era la proposta de valor fonamental dels portals, ha passat a ser un element de segon ordre.

Loeb no només compta amb el potencial de la plataforma per convertir-se en un player de la comunicació multimedia. També senyala dues inversions de la companyia amb un gran potencial. Una és la participació en el gegant del retail asiàtic Alibaba, per altra banda la marca Yahoo! Japan, que cotitza de forma independent a la borsa de Japó.

Per donar el valor que es mereixen, tant aquestes participacions com el negoci fonamental de Yahoo!, Third Point va proposar a Jeff Zucker, Michael J. Wolf, Harry Wilson i al mateix Dan Loeb com a consellers independents. Això va ser negat pels directius de la companyia. Des d’aleshores, la guerra del hedge fund contra Yahoo! s’ha alimentat mitjançant missatges de Twitter, entrevistes de Loeb a la televisió i una pàgina d’informació pels accionistes. L’acusació a Scott és una batalla més d’aquesta guerra.

 

5 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.