La famosa inversió en restaurants de fast casual food

Entre l’any 2014 i 2015 un dels temes estrella de The Money Glory va ser el sector de la restauració. En concret, el fast casual food. Un gran èxit com Chipotle Mexican Grill, va fer saltar les expectatives d’altres noms com El Pollo Loco, Shake Shack, Darden Restaurants o Zoes Kitchen. Aprofitant el context, una de les inversions de la meva cartera es va concentrar en una cadena de franquícies de restaurants.

Dos anys més tard, després de l’experiència, estic revisant els punts forts i els més dèbils d’aquest model de negoci.

Sense esmentar el nom de la companyia, de moment adjunto els comptes de pèrdues i guanys, el balanç de situació i els cash flows. Com veureu, les vendes augmentaven gradualment i l’últim exercici publicat va arribar a registrar un benefici de 36 milions de dòlars. A principis de l’any 2015, aquesta cadena de restaurants nord-americana cotitzava al voltant dels 60 dòlars i semblava que el seu recorregut no tenia fi.

*A petició del lectors, també afegeixo el detall dels ingressos per segments – en aquest cas, només dos – i les vendes comparables (same-store sales).

Sense explicar res més, m’agradaria que li féssiu una ullada i m’indiquéssiu quins són els ratios crítics que hauria d’haver prestat atenció. Podia ser una ten bagger en potència? Quines són les mètriques imprescindibles per valorar una cadena de restaurants? Quina són les senyals clau per iniciar una inversió d’aquest tipus?

En un pròxim article explicaré de quina empresa es tracta, valoraré les aportacions fetes, i oferiré tots els detalls de com va acabar aquesta història.

 

This post is also available in: Castellà

2 Comments

Leave a comment
  • Trovo a faltar les ventes Like-for-like per fer-me una idea de la evolució del negoci i veure si l’increment de vendes es només al creixement del número d’establiments o si els restaurants realment agraden i tenen mes demanda.

    • Hola Ferran,

      tens tota la raó. En un moment afegeixo els “comparable sales”, en aquest cas per dos segments de restaurants. Gràcies pel comentari, seguim amb l’análisi!

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.