Els beneficis de la batalla d’Oracle per NetSuite

El dia 07 de novembre Oracle va tancar la compra de NetSuite per un total de 9.300 milions de dòlars. La operació integrarà el software de gestió i back-office al grup de Larry Ellison. En el parquet, l’inici d’aquesta transacció va oferir una oportunitat única d’arbitratge amb beneficis i risc limitat.

El 28 de juliol Oracle va fer pública la proposta d’adquisició per 109 dòlars per títol. Això suposava el reemborsament d’un premium de 26 dòlars per cada acció. Un 33% per sobre la cotització mitjana de les últimes setmanes. Immediatament, com és habitual, el preu de mercat es va ajustar a la proposta que Oracle havia posat sobre la taula.

Aquesta absorció no hauria tingut més transcendència, si T. Rowe Price no hagués intervingut. La firma d’inversió, amb una participació d’un 15% del capital de NetSuite, considerava la proposta d’Oracle massa baixa. Segons aquesta, l’augment de la inversió d’Ellison i familia, fins un 40% del capital, posava una barrera a altres ofertes potencials.

Per altra banda, també considerava que el preu no contemplava les sinergies que es podrien derivar de la relació futura entre Oracle i NetSuite. Per aquesta raó, T. Rowe Price demanava 133 dòlars per acció, animant a la resta d’inversors a rebutjar la tender offer.

El 7 de setembre va significar el punt de sortida a una possible operació d’arbitratge. La cotització es desmuntava, alimentada per la incertesa creada per la diversitat d’opinions dels principals inversors.

NetSuite Gràfic

Com explica John Paulson en el document “The “Risk” in Risk Arbitrage”, en aquestes operacions “no es tracta de fer diners, es tracta de no perdre diners”. Per això, l’anàlisi s’ha de fer sobre tot el que afecta a l’execució de compra de l’empresa, el temps per completar-la i quina és la quantitat que s’ofereix.

En aquest cas, Oracle va oferir 109 dòlars en efectiu. El seu objectiu estava identificat, ja que es tractava d’una proposta d’integració estratègica per aconseguir més espai en el negoci de serveis cloud. A més d’això, l’experiència ha demostrat la determinació d’Ellison per tancar tractes comercials. No envia globus sonda per iniciar batalles especulatives.

En aquest context, els inversors tenien informació específica: una oferta sobre la taula amb venciment el 7 de novembre de 2016. El risc potencial – el downside – era el rebuig unànime de l’operació i significava la devaluació de l’acció als 80 dòlars. Per altra banda, 9.300 milions de dòlars era la primera oferta per absorbir el negoci de NetSuite. Encara que T. Rowe Price en demanés més. Oracle va posar el primer preu orientatiu als actius de l’empresa objectiu.

El 7 de novembre Oracle va aconseguir el màxim suport i va tancar el tracte. El nom NetSuite desapareixia oficialment de Wall Street. Si un arbitrador hagués calculat bé les probabilitats d’èxit i de fracàs, podria haver obtingut un benefici extraordinari. En el punt més baix de la cotització, el diferencial – spread – va arribar als 19 dòlars. Un 21,1% en qüestió de dies.

   

This post is also available in: Castellà

Escriu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.