De 3 a penny stock, la tragèdia de “SunEnron”

La comissió d’auditoria tanca l’últim capítol de la tragèdia de SunEdison, respecte les presumptes manipulacions que podría haver sofert la seva comptabilitat. En aquesta ocasió són notícies bones. En un fet rellevant al regulador de mercat, l’òrgan de l’empresa desestima qualsevol indici de frau en les projeccions que havia publicat l’empresa i ho atribueix a l’optimisme de la direcció.

Aquesta nota, publicada el 14 de abril, no substitueix els resultats anuals pendents d’emetre. SunEdison es retrasa en la publicació de comptes i, segons la versió oficial, és degut a una integració dels sistemes informàtics de la companyia. Mentrestant, diferents filtracions i fets rellevants de les seves filials ja han imprès la temuda paraula: bankruptcy.

Si a finals del 2015 vaig publicar l’article “De 30 a 3, el desastre de SunEdison“, aquest escrit ja parla de la possible tragèdia. La cotització de la companyia s’ha endut pallisses, fruit del silenci de l’empresa respecte els seus resultats i l’acumulació de rumors, que ningú ha confirmat ni tampoc ha desmentit.

Que SunEdison necessitava efectiu i hi havia un excés d’optimisme respecte els resultats dels pròxims anys, ja es donava per fet. Fins i tot hi havia una lleugera suposició que s’hauria d’esforçar, fins el punt de vendre actius, per cobrir les seves despeses financeres. Però ningú havia mencionat abans la paraula bankruptcy

Ho va fer TerraForm Power que va publicar el seu ajornament de resultats i ho va expressar obertament, en un intent per tranquil·litzar els seus inversors. En el comunicat a la Comissió del Mercat de Valors l’empresa informava del “risc substancial” de SunEdison d’anunciar la suspensió de pagaments, en els pròxims mesos, i que en aquest cas hipotètic TerraForm Power tindria tindrà la liquiditat suficient per continuar amb les seves operacions.

Ja podia començar la festa!

Els comptes de Twitter com el de Quoth the Raven, que segueixo amb passió perquè cada tweet és una mossegada, van treure fum el dia que es va publicar l’anunci. Per fi es parlava de bankruptcy. La cotització de la companyia va caure un 50%, en una sola sessió.

Poca broma. Si això succeís, es tractaria de una de les deu suspensió de pagaments més gran dels Estats Units, d’una entitat no financera. Tot i així, cap veu oficial de SunEdison va mencionar aquest tema i mentre el Wall Street Journal li dedicava tot un reportatge, DealBook del New York Times només escrivia quatre línies en un briefing matutí.

Que la companyia expressi la seva honorabilitat, a través de la seva comissió d’auditoria, no implica que l’empresa vagi ni millor ni pitjor. Només és un síntoma de que les coses segueixen funcionant i que els números que s’han publicat fins ara són correctes. El que si servirà per comprovar l’estat de salut d’aquesta empresa serà la memòria del 2015, que fa més de 30 dies que tothom l’espera.

 

This post is also available in: Castellà

One Comment

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.