L’annus horribilis del hedge fund de David Einhorn

L’any 2015 va ser l’annus horribilis de David Einhorn i pel seu hedge fund, des del primer trimestre. Les inversions de Greenlight Capital a Micron Technology i CONSOL Energy, van tancar entre les deu pitjors accions del Standard & Poor’s 500. Mentre que les seva arriscada aposta contra les cotitzades tecnològiques (NetflixAmazon) va fallar; aquestes es van mantenir com les preferides del mercat.

Greenlight Capital va tancar el quart trimestre amb un rendiment negatiu d’un 3,8%, després de descomptar comissions, i va acumular una pèrdua anual d’un 20,2%. Segons la última carta als seus accionistes, el context macroeconòmic de l’últim any ha jugat en contra de les accions de valor i les estratègies basades en el value investing.

Des de la creació del hedge fund, el 1996, el fons acumula un rendiment d’un 1.902%. Només quatre vegades en la seva història, la última el 2015, Greenlight Capital s’ha enfrontat a pèrdues extraordinàries. La última ocasió va ser durant la caiguda en picat de Wall Street de l’any 2008, entre el mes de juliol i el mes d’octubre. En aquell període el fons va perdre un 26,5%.

“Per què no teniem cap de les 50 millors accions del Standard & Poor’s 500? Per què ens van absorbir quatre empreses en descobert?”, es pregunta Einhorn aquest últim exercici.

Les inversions que van registrar més pèrdues es trobaven a la llista de posicions majoritàries (SunEdison, Micron i CONSOL Energy). En canvi, en terme de beneficis, només ISS A/S va experimentar un increment significatiu (un 43%), que es va mantenir durant tot l’exercici.

Els mals resultats de l’any 2015 no ha frenat la capacitat del hedge fund per buscar noves oportunitats. L’últim trimestre va invertir a l’energètica alemanya E.ON, a més de la cadena de department stores Macy’s i l’empresa de productes farmacèutics genèrics Mylan.

Per altra banda, Greenlight Capital va cobrir les posicions de ARM Holdings (microprocessadors), amb pèrdues, va fer una especulació fugaç a Applied Materials i van tancar la inversió a Bank of New York Mellon i Cairn Energy.

 

This post is also available in: Castellà

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Copyright © 2014. Created by Meks. Powered by WordPress.